Frida & Davids blogg

2014-03-26
12:30:00

Valparna är här!!
 
Äntligen är dom ute!! I dygn 61 kom dom som en raket (kändes det som)! Sprakas temp har pendlat upp och ner ca 4 dagar innan valparna kom.. i fredags var den nere i 36.9 (hennes normal temp är 38.2) och då på fredan tänkte vi JA nu blire valpar snart.. men icke... på lördagen var tempen NORMAL hela dagen.. och jag tänkte, alltså när ska dom komma?! men sedan kom måndagen och sprakas temp sjönk till låga 36.4 och då förstod vi att nu är det absolut inom det närmsta dygnet som valparna kommer ut. Hon gjorde en till höjning till 38.2 men sedan fort ner till 36.4 igen för att sedan stiga enormt fort.. spraka började kl 16.00 att vandra och vanka.. pipa, gnälla, flåsa, bädda... 17.30 gick vattnet och David för henne till valplådan.. och hon krystar lite och första valpen är ute:) en hanhund.. jag hjälpte första valpen ut lite på traven men nu i efterhand tror jag inte det behövdes egentligen.. sen kom valparna som på löpande band kl 19.25, 20,37, 20.50, 20.58, 21.29, 22.22, och 22.58.. så valpningen höll på ca 5 timmar.. det är då inget att klaga på :) hon verkade inte ens tycka de gjorde speciellt ont!
 
Det blev 7 valpar 5 tikar och 2 hanar. Egentligen 8 st men sista hanen var tyvärr död när den kom ut. Inte mycket att göra åt fast det var tråkigt såklart. Men 7 st valpar ligger i lådan och är jätte pigga och dom äter och blir ompysslade av spraka hela tiden:)
 
Hane nr 1 helvit men är lur på att det blir lite svarta inslag, eller bruna ?? återstår att se..
 
Hane 2 som har piratögon på bägge sidor
 
 
tik 1 .. helvit ännu
 
 
 tik 2.. stor svart fläck på ena sidan och på ögat som inte syns i bild så har hon svart eyeliner som ett ripöga, jätte fint :)
 
 
 
tik 3 också denna vit men lur på att det blir svarta inslag..
 

Tik 4 med svarta öron, svarta ögon, och svart prick mitt på huvudet :) även en svart prick på ryggslutet..
 

tik 5.. svart på ena sidan och örat.. tror denna blir kopia av sin pappa JOSHI som är svart på ena sidan och ljus på andra! hon har också en prick på ryggslutet som tik nr 4 har..
 
 
Här ser man dom 2 tikarnas prickar på ryggslutet.. gullrumpor..
 
 
våra efterlängtade älsklingar <3
 

Här syns "ripögat" på tik nr 2 tydligt.. jätte snyggt, som en liten fjällripa :)
 
fina mamma spraka ser "lite" trött ut dagen efter valpningen ;)
 
Det var alla bilder för denna gång :) men jag lovar att uppdatera ofta!
tjingeling
 
 
 
 
 
Kommentarer:
#1: Maja

Åh så söta de är o fint med svarta prickarna, ska bli spännande att se dem när det är lite större:) o duktiga Spraka o duktiga ni:)/ kram

2014-03-26 @ 19:00:28
#2: Kicki

Så fina bilder Frida. Rip teckningen hade kalla också och hon fick bruna inslag flera månader senare. Alla valparna är så fina

2014-03-27 @ 06:30:17
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: