Frida & Davids blogg

2016-03-09
12:11:14

parning
 
Ripas har börjat löpa, hon löper väldigt sällan, 11 månaders mellanrum! så känns som att det är så länge kvar att vänta ett helt år till med valpar på henne så vi ska para henne detta löp. Så himla skönt att hon fick 1 ÖKL HP på första starten denna vinter så då kan man slappna av med jaktprov:) Vi har funderat fram och tillbaka vad man ska välja för hane. Men är en hane som jag velat ha länge och det är Slottviddas IM ramses som har avlat helt otroligt bra avkommor i sina kullar. Han verkar inte bara avla bra jakthundar utan också hundar som är bra mentalt. Ramses är själv njch och har verkligen visat framfötterna på jaktprov. Så vi åker till bodö hela familjen på måndag och förhoppningsvis blir det parning nångång mellan måndag-onsdag. Så himla nervöst alltid dethär med valpar :D men så himla skoj. Vi har redan helt otroligt bra valpköpare så känns redan jätte bra. Man får hålla tummarna att det blir några st!!
 
Sen fick ripas kullbror tarras 1 UKL i norge förra helgen med sin ägare Brynjar Holmli. Man är så nöjd med hur denna kull blev. redan 5 st som är premierade 4 st har 1 UKL och en som har 3 ukl och ripas hon har ju flera 1 ukl och nu även nybliven segrarklass hund! dessa hundar är ju inte ens 2 år ännu!! fyller 2 år nu i slutet på mars :)
 
Sen håller vi på att längta ihjäl oss till slutet på APRIL då hämtar vi hem våran RYPE från kicki och anders som haft sin sista kull valpar nu. Föräldrarna är ju  SJCH SUCH NUCH Giddes H Kalla och hanen SUCH östkystens v franco.2 st hundar som har i princip perfekt exteriör enligt mig:)! man får hoppas att valparna blir lika vackra och rastypiska som sina föräldrar och även lika bra jakthundar och familjehundar :) valparna är lite över en vecka nu så 7 veckor kvar innan vi får hämta hem henne! Hon är ganska ljus, inga mörka fläckar förtuom lite svart prickig här och där. Hon blir väl antigen svartvit prickig eller eventuellt 3färgad prickig. Spännande att se :)
Kommentar:
#1: Maja

Så spännande framtid ni går till mötes:) Mycket bra val av hane till finaste Ripas:) håller tummar och tår att allt går bra:)/Kram

2016-03-09 @ 21:14:43
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: