Frida & Davids blogg

2011-08-29
10:16:07

Jaktstart

Har haft en stolt Tira ihelg som sammanlagt fått 4 fåglar fällda över sig..Kan även säga att hon gjort en fin apportering av sin fällda fågel uppe på fjället.. Vi älskar verkligen denna hund<3Har varit blandade resultat från helgen & även om det krävdes någon disskution med henne här och där så har hon skött sig fint.. några riktigt fina fågelarbeten har hon fått till :) trodde inte att jaktlusten kunde öka mer på denna jaktgalna hund men den bara ökar och ökar hela tiden :)

2011-08-22
08:32:31

Ny blogg

Hej! Jag har nu fixat en helt ny och fräsch blogg som är länkad från hemsidan! Här kommer jag skriva allt som sker med våra hundar, jakt, utställning, träning, vardag, ja allt möjligt =) hoppas mina läsare från förra sidan kommer följa oss även här..

Denna blogg måste börja med lite skryt om våran valp Finnlidens Chevalier "Taro".. våran nya hundunge som vi har i huset :) Han är nu 3 och en halv månad gammal och han är helt underbar och duktig! Han gör alla behov utomhus, (och har gjort det sen han kom hit) han sover hela nätterna, han är ensam hemma några timmar då och då helt utan problem, han äter som en häst och han är så busig, kontaktsökande och glad HELA tiden :) vad kan man annat önska av en valp! Ja helt perfekt helt enkelt!Sen har Tira varit på höstens första jaktprov ihelg, skogsprov i Arvidsjaur! Hon hade gått kanon fint hela dagen men inte kommit på fågel förutom på 1 stöt.. så blev ingen premie denna gång men hösten är lång :) Egentligen behövs det inte startas mer i UKL då hon redan har 3 st 1or men är så roligt med jaktprov iaf så david kan inte låta bli =) och tira älskar det också så vi kommer fortsätta med ukl hela hösten eftersom det är sista hösten hon går i ukl, sen till våren är hon 2 år och öppenklassen som gäller & kraven ökar, ska bli roligt =) det som var roligt var ju att Giddes H Kalla fick 1a pris med HP i UKL, den enda unghunden som blev premierad i partiet..
Tira visar sig vara skicklig även i skog och kunna anpassa söket för en annan terräng och hålla mer kontakt med David och dra ner söket så det inte är lika "stort" som på fjället.. helt fantastiskt vad jakthundar är kloka! Och skogsjakt är även det roligt har vi kommit på! fastän det mest är fjället vi har varit på.

Det var det första blogg inlägget =) och fler kommer!

2011-08-22
08:02:14

Välkommen till min nya blogg!