Frida & Davids blogg

2012-04-29
21:02:57

film + bilder
Lägger ut en busfilm på valparna. Fullt ös i lådan men sen somnar dom som stockar igen efter en stunds bus =)2012-04-27
20:02:43

valparna 4 veckor

Nu är älsklingsvalparna 4 veckor.. dom är så underbara så vill aldrig att dom ska flytta :) fast är samtidigt nöjd med alla valpköpare och är så roligt när dom ringer, skriver, hälsar på osv. är så viktigt för oss med ett fint hem åt alla valpar och det tror jag verkligen alla kommer få.

Hane 1.

hane 2.

hane 3.

tik 1.tik 2.
tik 3.

och så en liten film på busungarna!

2012-04-23
18:43:44

enskilda bilder på valparna
Hane 1. Ser fortfarande ut att få mkt prickar i ansiktet. En väldigt frammåt kille med en riktig busblick. Pigg och allert =)hane 2. Mellan stora hanen. också han social och trevlig :) ganska bestämd kille verkar han vara:)hane 3. Största hanen, isbjörnen blir han kallad =) söt som bara den och älskar mat=)Tik 1. Största tjejen, verkar än så länge lugnare än sina 2 systrar =) men det kan ju ändras fort ;)
tik 2. Mellantjejen, denna brud är INTE lätt att få på bild kan jag säga =) vildast i hela valplådan än så länge. Morrar och sliter och biter i alla sina syskon :)


tik 3. Lilltira och brunörat =) också hon vild, vill ur valplådan såfort hon får chansen =) tror hon kommer vara första som lyckas ta sig ur faktiskt =)
2012-04-20
21:10:04

3 veckor

hane 2, brunkinden


hane 1, prickig/spräcklig


hane 3, störst och ljusast, och hane 1 myser..stor hanen ute och spatserar :)sötisar i en hög..Nu är alltså valparna redan 3 veckor! Fort går det! idag har jag jobbat sista skiftet så nu blir det att bara vara hemma med valparna hela dagarna, så mysigt, snart blir dom nog små monster så då blir de fullt upp:) dom har fått provsmaka mjukt uppblött torrfoder idag för första gången! bara några tuggor var såklart men det gick super bra och dom tyckte det var jätte gött :) direkt efteråt gick tira och diade dom.. inte konstgt dom är runda och fina ;)

fick hjälp av min systerson carl, 6 år, som är en riktig hundkille!


2012-04-18
20:13:02

avmaskning

Idag har vi avmaskat pupparna. Det gick bra men gott var det inte precis :)

 

uäääh

 

 

 

Sen har vi varit ute och tränat lite med taro en sväng.

 

 

 

 

2012-04-16
21:11:50

kloklipp

Igår har vi klippt klorna på valparna för första gången. Gick super bra :) dom är så duktiga. Nu har dom börjat ta sig ur filten och ut på tidningspappret för att göra behov :) kommer det olycka innan så städar mamma tira upp =)

som ni ser på filmen så har dom börjat gå på alla fyra.. försöka iaf, en bra start :) har börjat bli lite mer "fart" i valplådan och snart är det väll full rulle här hemma! har börjat se liite personligheter i dom också, vissa tuffare än andra :) men det kan ju komma att ändras.. blir spännande att se hur dom blir!
här ligger en tik och myser..en hane..

2012-04-15
07:56:07

valpfilm


gulle valparna har börjat testa gå lite på alla 4.. lite svårt men snart spriger dom nog fram =)TARO har tävlat i helg i fjällpokalen där 22 st premierade unghundar tävlade. Han fick i första släpp ett fågelarbete utan res. Han låg på topp ett tag men men i hans sista släpp så går han på en stöt och går Hejdlöst efter ;) typiskt unghundsgrej, så resultatet blev ett 3de pris i UKL :) david var jätte nöjd med sin unga taro trots stöten på slutet, man får ju inte glömma att han är 11 månader endast och ändå tar premie på ett högstatusprov. Giddes H kalla blev placerad som 4a i fjällpokalen med 2 ukl. Så en mkt bra helg =) snart kommer taro hem så jag får pussa på han!!en bild på Taro när han står för ripa för någon helg sedan.

TAROS pappa Högfjällshundens humle placerar sig som 5a i SM ihelg så vi är jätte stolta över han :) taro har en duktig pappa att brås på!! grattis till humle och ägarna dick och lena edin! Vinnaren av SM blev en pointer Forsrännarens Certina ägare Anders Fors med 1 SKL HP CERT och CACIT :) duktig pointer!! Och jätte grattis till alla andra det gick bra för i vinter SM!


Jag har varit hemma med min Tira hela helgen. Tira har börjat ta pauser från sina små barn :) när dom sover passar hon på att göra annat, typ mysa med matte i soffan eller vara ute på myren och springa. Hon är i bra kondis trots att hon just fått valpar:)

mer bilder på valparna kommer innom kort :)


2012-04-12
08:21:48

valparna 13 dagar

Valpisarna är 2 veckor imorgon och har börjat öppna ögonen nu! Helt öppna är dom inte men dom kisar :) så söta!Hane 1. Denna kille kommer bli ganska prickig. hela ansiktet är fullt med små mörka prickar och även benen och magen.. så fint :)Hane 2. Denna sötis blir mörkare och mörkare i sidan. Förmodligen en helmörk sida och bruna öron :) snyggt!Hane 3. Är störst och än så länge väldigt ljus med nån enstaka prick här och där. Otroligt söt är han :)
tik 1. Här har vi stortiken som ni kanske ser =) aningen rynkig och söt! en ljus tjej.tik 2. Mellan stora tiken. Också hon ljus :)tik 3. Brunörat och lilltira som vi kallar henne :) minsta tiken, kommer nog se ut som sin mor!

Avslutar med en bild på valparnas mormor och tiras mamma Svarvares Dyrka. Finaste setter i världen. Så snygg och bästa temperamentet som finns. Hoppas verkligen att dina barnbarn ärver din mentalitet. Precis som Tira gjort. En kombination av Dyrka och Ego blev verkligen super bra har vi fått erfara genom våran Tira. Är så tacksam för  att vi fått tira av dig dyrka! <3 sov i ro <3 du lever fortfarande kvar i dina barn och barnbarn. Hoppas dom kommer göra dig stolt! Att äga hund innebär även att se när ens bästa vän inte orkar mer, hur ont det än gör. Det är att se till sin huns bästa!! KRAM till Maja och Janne

2012-04-09
17:41:29

träningVi har varit ute och tränat med denna snygging idag. Med lite blandade resultat. Olydig som bara den i början men fick avsluta dagen med ett lydigt fågelarbete :) vi fick 2 jätte fina situationer idag, och några mindre bra, eller med andra ord ganska dåliga ;)) precis som jag skrev tidigare har han börjat gå efter mer nu när han fått söket och jaktlusten är på topp. Han är verkligen HELT tänd nu.. skulle vela säga övertaggad. Hans sök är helt otroligt bra, han har sån fart så man inte ens hinner med.. men då blir det en lite tuffare kille också i fågelkontakt.  Men han är verkligen rolig att träna med. Och hans resning är inget att klaga på! 

2012-04-07
15:45:04

valparna 8 dagar

Nu är valparna över en vecka.

Tikarnatik 1 - 950 gramtik 2 - 870 gramtik 3 - 680 gram

Hanarnahane 1 - 710 gramhane 2 - 880 gramhane 3 - 876 gram


taro 11 månader, något bening kille men så är det väl när man är ute och tränar så mycket :) finns inge fett bara muskler.


2012-04-05
17:31:56

valpbilder
2012-04-05
15:19:10

valparna 6 dagar

Imorgon är valparna redan 1 vecka gammal! Helt otroligt vad fort det går. Har varit ledig ca 1 vecka och idag har jag jobbat en stund, men nu blir jag långledig igen.. mysigt att vara hemma med valparna. den 23de april slutar jag jobba helt så då blir det att bara ta hand om valparna och invänta våran egen bebis. Ska bli skönt!
David och Taro har såklart åkt ut med arken.. Liite sugen var både jag och tira på att följa med.. såg på hennes blick att hon vet Exakt vars husse ska när han packar skotern och hundpulkan. Men till hösten ska hon få jaga igen så det räcker och blir över! under sommaren blir det konditionsträning så hon är upptränad till hösten efter valpningen.. tror hon längtar lite även om det är mysigt i valplådan ;) Tira är så duktig och ordentlig med sina valpar, städar upp allt på en gång, inge smuts i valplådan vill hon ha..

ska bli spännande att se hur det går för Taro ihelg när han ska träna med david. hans jaktlust har ökat med kanske 100 procent dom senaste veckorna ;)) vilket kan betyda eftergångar? vi får se.. han är så ung och duktig så vi är supernöjd med han, mer än man kan begära av en sån ung kille.. kan inte förstå att han faktiskt går i UKL både till hösten OCH nästa vår IGEN.. lillemannen!


här ovan har vi en fin liten kille som börjar bli brun runt ögonen.. blir nog bra pigmenterad. mörka klor har han fått och ena örat är brunt.. fin fint :) alla valpar börjar bli så jämna i stolek och utseende så är svårt att skilja på dom.. tur att man märkt dom så man har lite koll vem som är vem. Är en tik som verkligen tar priset, hon har otroligt stor, hänger i en spena dagarna igenom, matvrak som bara den, sen är hon otroligt bestämt också..trycker sig igenom alla valpar som äter bara för att själv komma åt den bästa spenan =)  hon är tuff brud.. Var en valp som tog fel på öra och spena här för någon dag sen, han tog ett rejält grepp i sitt syskons öra och sög och drog ordentligt.. stackas syskonet fick slem i örat :)


här har vi en hane som ser ut att bli brun på ena sidan, som synes? Hanarna är mörkare än tikarna än så länge.. Spännande att se här om ett tag alla färger som börjar dyka upp. Dom har riktiga trubbnosar allihopa. & grova tassar och ben har dom.


alla valpar är jätte fina, känner mig så stolt och nöjd över denna kull! Står verkligen för denna kombination till 100 procent! Hoppas dom visar framfötterna i framtiden :)

2012-04-03
10:52:55

valparna 4 dagar

mysvalparna växer så det knakar.. alla har gått upp ungefär lika mycket i vikt. Tira mår bra och ligger mest i valplådan och myser. Hon äter mycket mat men valparna tar så mycket energi av henne så hon måste ha påfyllning hela tiden ;)


har fått kritiken från dundret provet där taro fick 1 UKL.


SE37963/2011 Est Finnlidens Chevalier
Förare David Gidlund

Är lite morgon trött men kommer igång efter några minuter, avsöker marken i mycket bra fart och stil. Fortsätter i samma fina stil och fart under resten av dagen. I tredje släp hittas hunden i stånd uppe på en kulle reser singel ripa i två etapper är helt lugn i flog och skott mer än vad man kan säga om föraren.

Tot. Släp tid 45 min 1 pris ukl.


gillar den sista meningen ;) haha..


2012-04-02
09:51:16

film
Här är I-kullen 2 dygn gamla. Med en sovande mor Tira :)

Har märkt dom på rumpan eller i nacken så man ska veta vem som är vem.kolla vilken skön stil en av killarna har..
Här har vi då prinsen själv som har lite skräckblandad - förtjusning till valparna :) Han håller sig undan, vilket är bra. Men Tira har inget problem med att han kollar in i vardagsrummet ibland där valplådan ligger. Han var ute igår på myren med david i någon timme och hittade en singelripa och fick ett fågelarbete :)Sen kan vi ju stolt säga att Valparnas pappa Ödebygdens Kill em all har placerat sig som 3a i NM vinter nu i helgen. Bland 200 superduktiga fågelhundar blir han 3a!! Nordens, om inte världens störta fågelhunds tävling!! Vem är stolt om inte tira och valparna?? ska bli SÅ spännande att följa denna kombination <3