Frida & Davids blogg

2012-03-31
16:12:15

nya bilder på I-kullen

I-kullen är nu inte ens ett dygn gamla men dom är jätte pigga allihopa.


hanvalp och tira myser. Denna har ett mörkt öra.


diar..tvättning...
2012-03-31
13:18:54

valparna är här!

Igår har valparna kommit till världen! 6 stycken, 3 hanar 3 tikar. Helt perfekt kull :)
Tira är så duktig och pysslar och myser med sina valpar.Mer bilder kommer snart :)

2012-03-27
09:59:49

dag 58

Nu börjar det veerkligen närma sig för Tira. Hon är rund och fin och det lever om för fullt i magen..Igår på våran långpromenad på myren så såg man tydligt på henne att hon inte riktigt orkar.. hon vill såå gärna ta i som hon brukar men det tar emot med en så stor mage.. snart är valparna här och hon blir till vanliga smidiga lilla tira igen:)

Dag 58 är det nu och jag hoppas verkligen valparna kommer ihelg. dag 63 är på söndag, 1a april. För Tiras skull hoppas jag verkligen att dom inte drar ut på tiden med att dyka upp:) fast i övrigt verkar hon inte så medtagen av situationen, hon är lugn och vilar mest.. äter och dricker.. egentligen verkar hon inte alls tycka det är speciellt jobbigt, förutom när vi är ute och promenerar. Hon är så duktigt. Som att hon aldrig gjort annat än att vara dräktig :)

magen som tira inte har något problem med att visa upp..! direkt nån vill känna på magen eller ska fota så åker benet upp :) mina syskonbarn har också fått känna valprörelserna, häftigt tyckte dom..stora frågan var ju bara hur valparna kommer ut ur magen....?

För några dagar sen har hon börjat bädda i valplådan, göra det mysigt och lägga filtarna huller om buller..hon bäddar även i sin bia bädd.. man kanske borde flytta hennes älskade bia bädd till valplådan så det känns extra mysigt där.


Sen avslutar jag med en bild på Taros fina diplom från helgen:allt för idag! tack och hej!

2012-03-21
11:49:59

valplådan på platsnu är valplådan på plats och tira har redan börjat mysa i den.. hon är så smart så hon förstod på en gång att det var hennes egen ;)

2012-03-19
13:54:10

sparkar v 7

Nu har vi börjat känna valprörelser i Tiras mage..Tira blir också lite fundersam när det fladdrar till i magen.. men hon vet ju vad som finns där inne :)
Tira är tjock och trött och mkt hungrig.. vilar mest hela dagarna.. hon är mkt slöare nu när vi är ute och promenerar.. men är viktigt att hålla igång ändå så att hon får en enkel valpning.. hon har bra grund kondition så det borde gå bra. Ihelg har hon varit hos davids farfar och farmor i torneträsk när david varit och arkat och tränat med Taro och jag har jobbat hela helgen.. Tira har haft det lugnt och skönt, dom har varit ute några vändor mer skidor med henne och hon har fått äta mkt god mat :) Taro har det gått bra för ihelg på träningen.. riporna har varit jätte trygga och utspridda i små flockar och även några singelripor.. så han har fått goda chanser.. han har tagit stånd på syn av fågel och även på vittring.. hans sök börjar, som jag tidigare skrev, också se bättre och bättre ut.. men man får inte glömma att han bara är 10 månader :)

det var allt för idag! hejs

2012-03-15
12:19:41

Mahjorts Tira - dräktig

Nu är det konstaterat!! som man har gått och funderat dag ut och dag in om något finns där inne.. funderat och spekulerat osv osv.. Försökt att fråga Tira utan svar :) hehe.. Men Nu VET vi att det finns valpar och på röntgen bilden såg vi 7-8 små fågeljägare.. Var en så otroligt mysig känsla att se dom små liven på bilden och alla ryggradar och små huvuden som låg huller om buller :) såg så trångt ut!! men säkert mysigt att vara så nära alla sina syskon. Nästan så man fällde en tår eller två. Tira och jag förstår verkligen varann.. bägge ska ha bebisar. Tror Tira på något sätt Vet att jag också har en bebis i magen för hon har blivit så otroligt mkt för mig sen jag blev gravid.. förut har det bara varit David David hela tiden i stort set men nu är det nästan som att hon väljer mig när vi båda är hemma..sitter och tittar på mig ofta och vill vara super nära.. hon är så klok våran tjej.

Enligt veterinären såg vi iaf som sagt 7-8 valpar.. nästan så jag tror på 8 när hon visade alla huvuden och räknade till 8.. veterinären sa att valparna just blivit röntgensäkra, alltså att dom precis syns på röntgenbild, vilket betyder att hon måste vara i dag 42.. och det i sin tur betyder att hon inte blev befruktad på första parningen utan snarare kanske på sista? svårt att veta exakt vilken dag hon blev befruktad när hon är parad 3 ggr under en veckas tid.. hur som helst.. UNDERBART :) och första veckan i april kommer dom och dom är enormt välkomna!!2012-03-07
08:43:02

magen växer?Vecka 5.. kan det finnas något här i måntro?

tira vet men hon berättar inget.. :)