Frida & Davids blogg

2012-05-28
12:47:17

Alla valpar har flyttat!

Nu har alla valpar flyttat.. har varit fullt upp på senaste med leverans osv därför det blivit lite glest i uppdatering här :) Saknar alla valpar såå mycket men vet att dom alla har det så bra så det känns skönt! Alla valpar hade ju sina egenheter så man älskar verkligen var och en precis lika mycket.. men nu är dom redo för nya äventyr med nya familjer! har fått lite bilder från deras nya hem som jag tänkte dela med mig av..

Giddes I Brolle JR som vi redan hunnit hälsa på såklart..Han bor med Tiras uppfödare och har sällskap av 2 setterkillar, Svarvares Diezel och Mahjorts Barry.. en lustig grej är ju att Diezel är morbror åt Barry.. och barry är morbror åt lille brolle.. så han har hamnat hos sina släktingar :)


Här ligger dom alla tre och myser i solen..mysiga killen.. somnade i min famn när vi var och hälsade på.. och imorgon ska jag få äran att vakta denna kille en stund på dan.. som jag längtar!! han verkar vara mkt trygg valp med otroligt busiga inslag =) ska bli spännande att följa han.Här nedan har vi en annan liten sötkille som heter Giddes Il tempo gigante som flyttat till margrete och terje i norge.. enligt hans nya ägare är han en cool och glad kille :) önskar denna fina kille stort lycka till i framtiden!Sen har vi goa Giddes I Dizel som flyttat hela vägen ner till Skåne.. Våran lilla duracell kille! han var verkligen en pigg krabat och han verkar följa samma mönster nere i skåne :) Enligt hans ägare Sven så har han även lätt att slappna av och kan somna var som helst. Har fått fina bilder från skåne:Giddes I Tekla som har flyttat till Kjell och nettan är även hon en otroligt PIGG och busig tjej..det har vi sett redan i valplådan ;) ska bli såå intressant att se hur hon blir i framtiden =)
Här har vi lilla Giddes I Nova som flyttat till karin kostet och familj! har fått bilder från hennes första dag med sin nya familj där hon fick träffa en irsk setter kompis :) lycka till i framtiden lilla nova!Sen har vi sist och faktiskt minst, (i stolek iaf=) Giddes I Bella! Lilla bella som var längst kvar hos oss så jag fick mysa med henne en extra dag..Hon har flyttat till Thomas Niemi med familj och setterkompisen Plettskis Mira..Lycka till lilla bella!!


2012-05-21
15:54:17

Brolle & Dizel

Bilder på 2 av grabbarna


underbara Giddes I Dizel <3Underbara Giddes I Brolle Jr. blir lite trotsig när jag fotar och räcker ut tungan ;)underbara killar sover<3

2012-05-17
15:59:34

uppställning, 7 veckor imorgon

Vi börjar med Hane 1 nedan:

hane 2 nedan:hane 3 nedan:tik 1 (tekla) nedantik 2 (nova) nedan:tik 3 (Bella) nedan:
Inte lätt att fota snyggingarna dom vill gärna göra allt annat än att stå fint, men 1 bild av kanske 15 blir bra iaf =)

2012-05-16
12:19:24

fotat med mobilkamerandagens foton från köketunderbara hane 1 brevid en kissfläck :) undra vem den skyldige är..hane 1 har lagt sig på filten för att vila efter allt bus..lilla nova och så har vi bella till högerskönt att ligga i en hög.

Inte så lätt att fota dessa barn med iphonen men det blev några sudd bilder iaf :) roligt har dom haft det och nu är alla däckade efter allt bus. Och jag också känns det som :S Klorna är klippta och när dom vaknar ska dom få lunch. Så skönt när det är fint väder ute, hoppas det håller i sig det vädret vi haft dom senaste dagarna, valparna har kunnat vara ute och busa länge länge. Men cirka klockan 21 bestämmer mamma tira att det är godnatt och då ska alla lyssna på henne och Absolut Inte röra henne, så då är de bara att snällt säga godnatt och sova :)

På fredag blir det vaccinering chip och besiktning hos veterinären:) spännande!

2012-05-15
19:50:02

Utställningsträning
Vi har haft lite utställningsträning idag på lombia parkeringen. runt 10 settrar var med tror jag, och en spaniel =) Vi tränar igen på torsdag klockan 18.00 på samma plats så vem som helst får komma!
kommer inte ställa ut taro eller tira under sommaren. Tira är helt urfälld i pälsen efter valpning & taro får vänta tills han blir färdig i kroppen, han är så valpig ännu men hans utställningstid kommer :) Förhoppningsvis kan vi börja ställa tira redan i höst om hon fått tillbaka sin fin form efter puppsen =)

snyggaste pappan till valparna Killer var med. Önskar dom stort lycka till ihelg på utställning och hoppas han får sista certet!Ödebygdens L Charm & Giddes H Sidney

2012-05-14
14:14:23

vilddjuren på film!


Barnen har roligt i köket =) inte en lugnt stund här hemma för tillfället!! men det är värt varje sekund med dessa  fina monster ;)

2012-05-11
20:31:21

enskilda bilder valpar 6 veckor
Hane 1 (nedan)

hane 2 (nedan)


hane 3 (nedan)

tik 1 (nedan)

tik 2 (nedan)

tik 3 (nedan)

2012-05-11
13:54:54

Fullt ös 6 veckor

Idag blir valparna 6 veckor! Ikväll ska vi fota enskilda bilder på valparna + uppställningsbilder för jag behöver såklart assistans av david till detta och han är inte hemma ännu så ikväll eller imorgon på förmiddan så kommer det upp 6 veckors bilder :) IDAG har även stamtavlorna kommit!! Namnen på valparna är:

  • Giddes Il Tempo Gigante

  • Giddes I Dizel

  • Giddes I Brolle Jr.

  • Giddes I Bella

  • Giddes I Tekla

  • Giddes I Nova

Valpköparna har valt så fina namn till sina valpar. I temperamentet är alla väldigt jämna.. pigga nyfikna sociala, lite "speedade" ;) osv.. exteriört är dom också väldigt lika, storleken skiljer sig såklart en aning från individ till individ men det är ingen som vet hur det blir när dom blir vuxna, minsta kan bli störst och tvärt om. det har man sett förr. Så man kan inte annat än gissa :) älskar denna lilla kull så mycket så kommer gråta när dom flyttar det är jag helt övertygad om! men det är naturligt för valp att flytta hemifrån och våra valpköpare är helt kanon så är övertygad om att det kommer gå bra.

Valparna har flyttat tilll hundrummet där dom har fri tillgång till utevistelse på dagarna i hagen, springer in och ut och leker och gör oftast sina behov ute. När dom blir trött samlas dom alla i en hög inne i deras lilla koja. Varmt och skönt.

såhär mysigt är det med syskon!

såhär ser der ut!bus hela dagarna!

2012-05-09
20:42:34

lite apport

Tira & Taro har fått träna apport. Tira är ju klockren apportör men är ändå viktigt att upprätthålla den nu under sommaren. Inte nöta den såklart, men får man köra nån apportering då och då så kommer hon ihåg :) här på filmen säger david till tira innan apporten att hon ska lyssna noga för nu hamnar faktiskt allt på film ;))så mysigt att kramas med husse på slutet när man lämnar in apporten:)


Taro är långt ifrån färdig apportör men det går frammåt sakta men säkert. Tränar lite olika delar i apporten här får han träna lite inlämning... :)
2012-05-08
20:15:59

Snart 6 veckorHungriga barn :) tar inte länge innan maten är slut när den serveras!taro är såå så nyfiken på valparna.. han hade nog kunna ligga och kolla på dom hela dagarna om han fick :)

På fredag är dom 6 veckor så då kommer jag lägga upp 6 veckors bilder på valparna.
2012-05-04
15:34:53

Uteprämiär


Idag var det ganska varmt ute så valparna fick komma ut en sväng! Öppnade altandörren och lyckades filma deras första steg ute i snön =) det var lite blandade känslor men spännande helt klart =) efter ett tag så låssnade det för dom och dom sprang runt och lekte litegrann.. Ska börja ha dom ute nu en stund efter att dom ätit så att dom får börja göra sina behov ute och göra sig av med lite bus energi=)2012-05-01
16:18:31

Uppställningsbilder + film
hanne 1 :)hane 2 :)hane 3 :)tik 1 =)tik 2 =)tik 3 :) brunörat.


Här har vi en film på valparnas valphage i vardagsrummet där dom växer upp. Dom får på så sätt vara sociala med oss hela tiden och höra alla vardagsljud så som dammsugare, tv:n, mycket besökare, barn osv. Vi har även spikat och borrat inne i vardagsrummet en del. Så valparna har verkligen alla möjligheter att bli så van vid alla möjliga situationer som pågår i en hemma miljö. Än så länge är dom frammåt, pigga och sociala, räds inget och är tuffa, precis som vi vill ha dom! :) spännande att följa dom varje dag och se hur dom utvecklas.