Frida & Davids blogg

2012-11-22
12:22:18

Valpträff
 
Förra veckan hade vi en valpträff med några från I kullen.. var jätte kul att se valparna som verkar vara så trevliga.
 
Nova, Brolle, Tira och Tekla
 
nova var så lydig och duktig.
 
tekla och brolle hälsar på varann med lite bus..
 
tekla, mkt vacker och fullt ös på den damen..
 
underbara brolle ser lite ut som en älgkalv på denna bild =) han är så fin.. super lugn och trygg.. på utställningen sa han inte ett ljud på hela dan trots att det säkert var jobbit och tråkigt för en valp att vara på utställning en hel dag :)
 
super fina nova och karin kramas.. det måste man alltid ha tid för =)
 
tack alla för en trevlig träff :) trevliga ägare och trevliga hundar!
 

2012-11-18
13:15:27

Utställning 17 nov ÖNFK, kiruna
 
 
Kan man bli mer stolt som uppfödare när ens egenuppfödda valp blir BEST IN SHOW?! Jag känner mig så nöjd! man får passa på att vara stolt när man har medvind =) Först blir brolle BIR valp med HP och går då vidare till BIS finalen. Där hade vi hård kunkurrens med jätte snygga valpar men Brolle tar hem det och VINNER.
Hans kritik löd:
"8 månader. Bra utvecklad. Mycket lovande hund. Finns Inga anatomiska fel. Rör sig bra, bra päls och bra färg."
BIR HP, BIS 1
domare: Raimo Louhio
 
De var raka rör, kort och gott en snygg hund. Grattis Maja och Janne till fina Brolles framgång och även Tiras bror Mahjorts Barry som fick CK blev ANDRA bästa hane med r-cert!! =)
 
Våran Finnlidens chevalier fick very good.. för klent byggd och outvecklad. De var vi väl medvetna om men vi gjorde ändå ett försök. Nya tag med vår snygga kille vid senare tillfälle när han kroppat på sig lite. 18 mån är han nu och han gick i jaktklass.
 
 
våran underbara mahjorts tira fick även hon very good.. blev besviken då jag sälv tycker hon är mkt vacker ;) men det är domaren som dömer =)  och hennes utställningstid kommer, de är jag övertygad om =) tira fick super fin kritik men det han "anmärkte" på var att hon hade något trånga bakbensrörelser. Vilket jag håller med han om. Med denna dam som har så lång och elegant kropp måste man trava MEGA fort så hon verkligen får ut stegen. Det var det jag missade på. kanske david som springer fortare får visa henne nästa gång?! hursom helst så visade hon upp sig och stod som en primadonna iaf =) nya tag till sommaren.
 
Tiras pappa lappvikens egoboy hade avelsgrupp med han och 4 av hans avkommor. Mahjors Tira, Mahjorts Barry. Myrhedens Bella och Mahjorts My.. Avelsgruppen fick HP och MYCKET fin kritik på en bra avelshanne och bra avelsresultat. KUL!!
 
ego, barry, tira, bella och my. BIS avelsgrupp.
 
 
Giddes H Kalla blev BIM och Svitjods qaxig blev BIR. Snygga hundar!! Giddes H Sidney blev tredje bästa hane med Ck.. så kul!! fick se många fina hundar och vi tyckte domaren var rättvis och noggran i sin bedömning. All heder till dom det gick bra för =) och kul även att de gick bra för alla giddeshundar som deltog =)
 
TACK alla trevliga ES ägare för en jätte fin dag!!!
 

2012-11-08
16:54:39

Tiras pappa dubbelchampion
 
Stort grattis tiras pappa lappvikens egoboy som nu har blivit SEJCH, svensk jaktprovs champion :) Är ett tag sedan men har helt glömt bort att skriva det!! Det var i dundret som tiras pappa vann segrarklassen och blev jaktprovschampion. Hans 3 avkommor som också tävlade, fast i öppenklassen, blev utsedda till Bästa sökarna - Mahjorts Tira, Mahjorts Barry och Myrhedens K-millan.. vilka akommor han har den där ego! =)
 
 
Bilden kopierad från hans ägare Ola backes facebooK! hoppas de är OK =)
 
 

2012-11-04
17:18:03

snö!
Taro har stugmys!
 
 
Hej å håå nu har vi fått tillbaka våran dator äntligen =) den har varit på rep som vanligt =) denna gång har dom bytt ut hela hårddisken och en massa annat.. så istort sett en ny dator!
 
Ihelg har vi varit på jakt, eller jag och Noel har legat inne i stugan och myst..
Det var jätte jobbigt före för hundarna, tö snö och snöbollar i pälsarna :( inte roligt. Jakob Köhler har varit med frpån luleå med hans tik Tuva (tomluva;) hon är barnbarn till foppa, en avkomma av Töttadalens Quatro !
 
Hon och Tira har verkligen funnit varann.. två tikar som vet konsten att ta det lugnt =) sånt gillar vi!
 
 
Tira och Tuva i mysartagen!!
 
 
Jag och Taro har varit ute och tränat en liten extra sväng när alla kommit hem från jakten! vi gick bara en bit från stugan och hade helt färska ripspår.. passade på att träna apport i fågelvittringen och det gick super bra. 3 perfekta apporteringar på ripan vi hade med, som var nyskjuten. så vi trallde på hem igen nöjda och glada...
 
 
Har nya bilder på Giddes Il tempo Gigante och Giddes I brolle Jr.
 
tempo 6 mån.
 
brolle jr..6 mån.
 
Vi var påväg till LULEÅ förra helgen för vi hade bokat in en dag för I-kullen att träna på rapphöns (för dom som bor i stan som har nära att följa) men var bara 2 st som hade möjlighet att följa så vi får ta ett nytt försök nästa höst =) hoppas att fler kan följa med då!
Nu på tisdag får jag se några från I-kullen igen för då ska vi ha utställningsträning! och ävem på fredag. ska bli spännande att träffa valparna, är alltid lika roligt. Hoppas man kan hjälpa dom och träna inför kommande utställningar. även tira och taro ska "dammas av" för nu blir det utställning i november och även hela sommaren ska de ställas ut.
 
Hejsvej!