Frida & Davids blogg

2012-11-18
13:15:27

Utställning 17 nov ÖNFK, kiruna
 
 
Kan man bli mer stolt som uppfödare när ens egenuppfödda valp blir BEST IN SHOW?! Jag känner mig så nöjd! man får passa på att vara stolt när man har medvind =) Först blir brolle BIR valp med HP och går då vidare till BIS finalen. Där hade vi hård kunkurrens med jätte snygga valpar men Brolle tar hem det och VINNER.
Hans kritik löd:
"8 månader. Bra utvecklad. Mycket lovande hund. Finns Inga anatomiska fel. Rör sig bra, bra päls och bra färg."
BIR HP, BIS 1
domare: Raimo Louhio
 
De var raka rör, kort och gott en snygg hund. Grattis Maja och Janne till fina Brolles framgång och även Tiras bror Mahjorts Barry som fick CK blev ANDRA bästa hane med r-cert!! =)
 
Våran Finnlidens chevalier fick very good.. för klent byggd och outvecklad. De var vi väl medvetna om men vi gjorde ändå ett försök. Nya tag med vår snygga kille vid senare tillfälle när han kroppat på sig lite. 18 mån är han nu och han gick i jaktklass.
 
 
våran underbara mahjorts tira fick även hon very good.. blev besviken då jag sälv tycker hon är mkt vacker ;) men det är domaren som dömer =)  och hennes utställningstid kommer, de är jag övertygad om =) tira fick super fin kritik men det han "anmärkte" på var att hon hade något trånga bakbensrörelser. Vilket jag håller med han om. Med denna dam som har så lång och elegant kropp måste man trava MEGA fort så hon verkligen får ut stegen. Det var det jag missade på. kanske david som springer fortare får visa henne nästa gång?! hursom helst så visade hon upp sig och stod som en primadonna iaf =) nya tag till sommaren.
 
Tiras pappa lappvikens egoboy hade avelsgrupp med han och 4 av hans avkommor. Mahjors Tira, Mahjorts Barry. Myrhedens Bella och Mahjorts My.. Avelsgruppen fick HP och MYCKET fin kritik på en bra avelshanne och bra avelsresultat. KUL!!
 
ego, barry, tira, bella och my. BIS avelsgrupp.
 
 
Giddes H Kalla blev BIM och Svitjods qaxig blev BIR. Snygga hundar!! Giddes H Sidney blev tredje bästa hane med Ck.. så kul!! fick se många fina hundar och vi tyckte domaren var rättvis och noggran i sin bedömning. All heder till dom det gick bra för =) och kul även att de gick bra för alla giddeshundar som deltog =)
 
TACK alla trevliga ES ägare för en jätte fin dag!!!
 
Kommentar:
#1: Maja

Tack själv Frida och David för en jättetrevlig utställningsdag. Frida du gjorde ett toppenjobb med alla hundar som du ställde ut, Taro Tira och Brolle. Att springa i ringen med tre olika hundar är inte lätt speciellt inte i ridhusets underlag. Håller med dig många fina hundar att titta på....Både Taro och Tira är så fina hundar så det lär inte dröja länge förrän ni har fått Cert på dem, fast först, nu i vinter, ska det bli några jaktprovsmeriter....;) Vi ska också kämpa på med Brolle och Barry.....

2012-11-18 @ 17:23:41
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: