Frida & Davids blogg

2013-02-04
11:12:24

vinterjakt
 
Nu börjar solen komma tillbaka! I lördags var det riktigt kyligt ute, ner mot -20 på vissa ställen, men solen var framme så var jätte skönt ute ändå.. riporna blev lite skumma i kylan + solen så dom var mkt lätta på vingarna men vi hade ett arbete på taro och ett på tira. men blev inte att skjuta eftersom dom lättade på ganska långa avstånd. Dagen efter däremot, söndag, låg riporna och kurade i snön, helt vindstilla och pudersnö som föll och det var sådär härligt tyst i skogen =) så riporna var trygga.
 
En bild från lördagens solsken:
 
 
Här nedanför kommer bilder från söndagen som blev riktigt lyckad då vi fick fälla fågel för tira på 2 fågelarbeten som var helt perfekta. Blir nästan lite nervös när hon är så lydig!! kommer det hålla i sig till vårproven?! huhu vi får hoppas =) var fasktiskt jag som gick upp och reste med henne och hon är så lydig med mig också inte en enda meters eftergång, och sen apporterade hon den nyfällda fågeln.. hade ju varit skönt om hon var liite olydig iaf.. eller!? eller nej nej det hade det inte varit!! jaja vi får hoppas denna superlydnad håller i sig till proven ;)
 
 
underbara gumman står för 2 ripor som ligger och myser i snön.
 
 
och så in med den nyfällda fågeln till oss.. den var skadeskjuten så när hon skulle hämta den så flaxade den till ordentligt så då tittade hon på den först så vi fick säga APPORT igen och då tog hon upp den och kom in med den =))
 
 
man ska absolut inte traggla appoten med en vovve som redan kan det (annat än i fågelaituationer) men vi körde iaf En apport med henne innan vi åkte hem.. hon hämtar utan att tveka.
 
Känner att det blir lite väl mkt skryt över tira såhär i bloggen nu för tiden ;) men man kan ju inte vara annat än nöjd med henne.. speciellt nu när hon är så superlydig.. i höstas har jag ju skrivit mkt om att vi fått träna mkt lugn i flog osv för hon är så otroligt het men de är som att poletten trillat ner nu för henne, att man inte ska gå efter helt enkelt.. men nog har davve fått ett å annat grått hårstrå av denna dam som är så otroligt tuff och aldrig viker ner sig, blandat med en enorm jaktlust.. vilket betyder att man fått bråka lite med henne ibland ;) underbara tira!
 
 
lille knupi var med också i fjällpulkan såklart =)