Frida & Davids blogg

2013-03-25
09:54:26

Mahjorts Barry 2 ÖKL
 
Grattis Tiras kullbror mahjorts barry till 2 ÖKL i arjeplogsfjällen ihelg!!! Bra jobbat!! :)
 
 
 
Tiras NM resa blev en kort sådan!! 5 minuter in i första släppet stöter hon en fågel och går efter en bit (för långt) så det var bara tacka och åka hem.. hehe =) så kan det gå!! men man är inte direkt förvånad..vi sa det innan david åkte att det värsta som skulle kunna hända är om hon går på en stöt för då går hon efter lite för mkt nästan varje gång.. så det var inget ovanligt direkt! Vi får ladda upp inför SKL i ritsem istället =)
 
Förra veckan tog david med Nova (tiras valp) upp på fjället för att se hur hon går osv. David blev jätte imponerad av henne. 11 månader och har ett kanonsök redan. Hon hade 4 stånd på fågel david hann inte komma upp och resa första gången för hon tjuvreste. Men dom 3 sista situationerna hann han komma upp och resa med henne. Jätte fin dag hade dom, tack karin för att vi fick låna nova:)
 
Nova!
 
 
Nova står, taro sekunderar.
 
 

2013-03-16
09:14:41

Tira 3 år
 
Idag fyller Tira och syskon 3 år! Känns så skönt att hon ännu är så pass ung så att vi förhoppninsvis har måååånga låånga år kvar med henne! våran prinsessa
 
 

2013-03-11
11:15:32

fjällträning
 
Har haft 2 super fina dagar på fjället med Tirisen.. Lördagen öppnar hon upp med att hitta fågel ca 30 sekunder efter att vi släppt på henne.. hon tar stånd och david hinner knappt komma upp till henne innan hon tjuvreser och går efter singelripan..Jaa vad lydig hon är ;)) Så får man Inte inte göra i SKL tira.. fick husse förklara åt henne efter hennes "fågelarbete" hmm.. =)
 
 
Här ser ni henne vad fint hon står..alldeles brevid skoterspåret..
 
Nåja så olydig var hon inte hela dagen.. Efter den lilla diskutionen så tog hon stånd inte så långt efter igen.. hon väntar denna gång till davids resningsorder men går efter liite för långt.. låg lite sådär på gränsen.. vissa domare kan godkänna det eftersom hennes resning var så djärv.. men vissa kan även skicka ut en på den eftergången.. några meter..
 
Sen fortsätter dagen och tira får ihop 5 fågeltagningar innan vi åker hem.. sista arbetet fick jag på film
 
 
 
som ni ser hyffsat tuff resning david hinner knappt säga Ja innan hon reser fågeln med en jäkla fart..
 
men bör tilläggas att hon inte reser såhär djärvt alltid.. På Söndagen exempelvis så var hon lite mer försiktig och reser tillsammans med david i etapper.. det är bättre jaktbart och på dessa resningar och det blir något mer kontrollerat ;)
 
Här reser tira tillsammans med david en kull med ripor:
 
 
 
 
Super bra träningshelg och apporten har suttit efter varje fågeltagning (peppar peppar) nu är det bara upprätthålla konditionen på henne så hon är i toppform till NM vinter..

2013-03-07
14:39:56

Kritiken från Lofoten
 
 
 
Tiras super fina diplom från Harstad och Vesterålens fuglehundklubb...
 
Här kommer kritiken:
 
"Startar glimmrande i medvind och utnyttjar vind och terräng på ett mycket fint sätt. Hon har mycket god kontakt med förare. Stånd i tredje släpp. Reser villigt, och korrigerar och reser precist enkelripa och är lugn i flog och skott. En härlig hund som idag tilldelas en klar 1 AK."
 
Fuglebehandling
presision 4 (presis)
Reisning 5 (Villig)
 
Jaktlust: 5 ( Hög intensitet )
Fart 5 ( meget stor fart )
Sjelvstendighet 6 ( Helt självständig )
Söksbredde 4 ( Utmärkt söksbredd )
Reviering 4 ( utmärkt reviering )
Samarbeid 4 ( utmärkt samarbete )
 
Är verkligen nöjd över hennes fina kritik!
 

2013-03-03
11:16:50

Tira 1 AK
 
 
Våran underbara Tira fick igår 1 AK på lofotenproven!! Vi är så glada just nu så det går inte att beskriva!! Tira är inte ens 3 år gammal ännu och är redan en segrarklass hund..!! och då får man inte glömma att hon även haft en valpkull däremellan.. NÖJDA är bara förnamnet! Men nog har husse fått ett å annat grått hårstrå av denna tjej med sin tuffa mentalitet och attity,, samt jaktlust som bara svämmar över!! Att få en sån tik som tira att behärska sig i fågel har Inte varit det lättaste ;) men david har fixat det =) Man kan knappt tro det är sant när man tänker efter på hennes permieringar
 
1 ukl - ritsem
1 ukl HP - ritsem
1 ukl HP - abisko
3 ÖKL - tärnafjällen (för het i fågel)
1 ÖKL (AK) - lofoten
 
Man kan väl inte vara annat än nöjd??  NU börjar tävlingarna i SKL och det ska bli en spännande resa med tira =) nu kan vi knappt vänta på att själv få behålla en valp efter denna härliga tjej!!!!!!!!!!!!
 
 
 
VÅRAN TIRA <3