Frida & Davids blogg

2013-03-11
11:15:32

fjällträning
 
Har haft 2 super fina dagar på fjället med Tirisen.. Lördagen öppnar hon upp med att hitta fågel ca 30 sekunder efter att vi släppt på henne.. hon tar stånd och david hinner knappt komma upp till henne innan hon tjuvreser och går efter singelripan..Jaa vad lydig hon är ;)) Så får man Inte inte göra i SKL tira.. fick husse förklara åt henne efter hennes "fågelarbete" hmm.. =)
 
 
Här ser ni henne vad fint hon står..alldeles brevid skoterspåret..
 
Nåja så olydig var hon inte hela dagen.. Efter den lilla diskutionen så tog hon stånd inte så långt efter igen.. hon väntar denna gång till davids resningsorder men går efter liite för långt.. låg lite sådär på gränsen.. vissa domare kan godkänna det eftersom hennes resning var så djärv.. men vissa kan även skicka ut en på den eftergången.. några meter..
 
Sen fortsätter dagen och tira får ihop 5 fågeltagningar innan vi åker hem.. sista arbetet fick jag på film
 
 
 
som ni ser hyffsat tuff resning david hinner knappt säga Ja innan hon reser fågeln med en jäkla fart..
 
men bör tilläggas att hon inte reser såhär djärvt alltid.. På Söndagen exempelvis så var hon lite mer försiktig och reser tillsammans med david i etapper.. det är bättre jaktbart och på dessa resningar och det blir något mer kontrollerat ;)
 
Här reser tira tillsammans med david en kull med ripor:
 
 
 
 
Super bra träningshelg och apporten har suttit efter varje fågeltagning (peppar peppar) nu är det bara upprätthålla konditionen på henne så hon är i toppform till NM vinter..
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: