Frida & Davids blogg

2014-04-22
14:31:00

valparna 4 veckor
Nu ska jag äntligen uppdatera :) har varit lite fullt ös här under påsken så har inte hunnit med det. Vi har varit uppe i fjälls och tränat Tira och Vega. Har varit super bra väder men jag har pendlat fram och tillbaka eftersom vi inte vill lämna valparna och spraka hemma själv för länge.Fjällen ligger ju 30 minuter med bil från vårt hus så är inte så långt man behöver åka ;)
 
Med valparna går det jätte bra, dom har blivit jätte stora och dom kommer över valplådan så vi har tagit bort "dörren" så att dom ska kunna gå ut och in ur lådan som dom vill-...så nu springer dom ut och in ur lådan. Lådan har vi inne i en valphage som är 2 gånger 2 meter.. så dom har utrymme att leka. När valparna är 6 veckor ska dom börja få vara ute lite på dagarna. Till det ska nog allt ha hunnit tina upp i rastgården så dom slipper springa på snön. Dom har börjat äta vanlig mat också vilket dom uppskattar. Dom har helt plötsligt förvandlats till hundar.. dom skäller skriker och bråkar med varann ibland,.. retas och leker.. mamma spraka har uppfostrat EN valp än så länge.. tik nr 3.. hon morrade dovt och hotfullt men valpen lyssnade inte så den fick sig ett litet bett ;) så nu vet förhoppvis den valpen iaf vad morr betyder =)
 
Sen har vår veterinär varit hos oss igår och chippat valparna..alla har alltså fått sina namn.. Vi har döpt alla valparna till olika fjäll/platser runt vår stuga (hytta) i torneträsk. Dom har fått namn efter riktigt bra ripmarker =) Varför vi redan chippat dom och reggat dom i SKK är för att vi har igår tagit PRA test på valparna och skickat till norges veterinärhögskola. Vi har en super bra veterinär som alltid är så hjälpsam och hjälper oss med allt möjligt!! det är vi så tacksamma över :) Även om valparna är döpta i sin stamtavla så får alla valpköpare givetvis välja själv vad sin egen valp ska bli kallad för. Vi ville göra PRA testet så att våra valpköpare slipper göra det själva.
 
 
Hane nr 1 Giddes J Laimu , döpt efter Laimuviken
 
 
Giddes J Tarra , hane nr 2.. döpt efter Tarrakoski :)
 
 
Tik nr 1 Giddes J Sarvas , lilla pigan är alltid så trött just när jag ska fota!
 
 
Tik nr 2, Giddes J Ripas , finns 2 ställen runt träsket, Lill Ripas och Ripas.. denna tik har ett ripöga därför fick just hon namnet ripas.
 
 
Tik nr 3. Giddes J Pessina
 
 
Tik nr 4.. Giddes J Ravna
 
 
 
 
 
 
Tik nr 5.. lite tilltuffsad på bilden (nyvaken) ;) Giddes J Rasaka
 
 
I veckan ska vi fota uppställningsbilder på valparna-.. nu har man börjat kunna ana lite det exteriöra med vinklar päls huvud osv :) så det får ni se i veckan. Vi ska försöka lyckas att ställa upp 7 st busiga valpar också ;)
 
 
Tarra tuggar på min fot :)
 
 
 
 
Ripas, Ravna och Sarvas vill ut ur lådan..
 
 
mat dags
 
 
pessina :)
 
 
Ripas
 
 
Det var allt för idag! har säkert glömt skriva 50% av vad jag hade att skriva! men uppdaterar i veckan igen och då får ni se helkroppsbilder av valparna :)
 
tjing
 
Kommentarer:
#1: Maja

Så bra och fint du har skrivit, det är så roligt och intressant och läsa det du skriver om:) fina namn på valparna och de är så söta

2014-04-22 @ 20:08:12

Men så gulliga valpar. Den lilla rufsiga tiken hade jag valt :)

2014-04-22 @ 20:30:49
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: