Frida & Davids blogg

2014-01-27
12:48:28

nordfjällets rs Vega
 
Här är Vega. Från nordfjällets kenel, mamman heter Nordfjällets Tjejen och pappan heter Red Garlic sweet potato..
 
Hon är snart 6 månader och super fin. Fler bilder kommer när det blir lite varmare ute.. hon hade ingen lust att posera igår i -28.
är så synd om våra hundar (och alla kikruna hundar?) det har varit omkring 30 minus i ca 2 veckor. Inget skidåkande och inge t"åka upp på fjället".. super tråkigt, och vanliga korta prommisar är ju värdelöst för settrar. Men snart vänder det och ihelg ska dom upp på fjället igen, Dom har lovat lite varmare ihelg ca -18 ;) det känns väl som vår efter dessa kalla dagar..
 
på återhörande-..

2014-01-23
12:24:56

parning
 
 
Parningen är nu färdig med Spraka och Joshi!
 
Det blev snabba ryck eftersom spraka bestämde sig för att ha ett tyst löp. JUST nu när vi skulle para henne! så som TUR var gjorde kicki ett progresteron test hos veterinären (eftersom hon var svälld och någon enstaka bloddroppe hade hon haft) det testet visade att hon var i höglöp den dagen, eller dagen efter. Skulle vara omöjligt att ta ledigt från jobb osv med så kort varsel men då hade vi sån tur att Joshis ägare Roger Halvari kunde sätta sig i bilen omgående och bila 10 timmar med bil ner till oss från Vadsö. TACK så mycket roger! Roger och Joshi kom 01.55 på natten och strax efter 2 satt dom fast. Så antar att han kom i helt rätt tid :)
 
under tiden som Joshi varit här så är vi alla MYCKET imponerade över hans mentalitet. Han är lugnet själv inomhus. Väldigt lyhörd sin ägare. (tänk om man själv haft en så lydig hund;) Och inte ett pip på hela tiden han varit här.
behöver vi säga hur mkt vi hoppas på valpar nu??
Även spraka och hela Mahjorts A kull har ett mycket behagligt temperament dom också. Lugna och fina i hemma miljö. Hoppas valparna följer samma mönster.
 
Jag och david fotade några bilder på Joshi som jag tänkte dela med mig av
 
(ni får verkligen försöka titta på den snygga hunden och inte titta på dom för små tofflor som jag har på mig samt randiga sockar ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2014-01-05
21:08:20

Vinter
 
Har blivit dåligt med uppdatering här ett tag. Har fått utökning i familjen iform av en till son, lille TEO som nu är 6 veckor :) så mysigt!
 
Även en irsk setter har på nåt sätt hittat hit ;) lilla Vega som kommer från Nordfjällets kennel. Ska bli spännande att testa en röding.  Mer om henne kommer så småningom :)
 
har blivit mkt vinterjakt för Tira och snart börjar vinterproven. I övrigt väntar vi på sprakas löp :) borde starta närsomhelst! 
 
 
 
 
På återhörande!