Frida & Davids blogg

2014-06-17
13:05:00

SE UCH Mahjorts Tira
 
Är så så glad!! Tira blev bästa tik, BIM och fick CERT av domare Lena nordin på gällivare utställningen ihelg!! det betyder att hon nu är utställnings champion =))) Jag måste säga att det har Inte varit en spikrak väg till championatet för tira.. men saken är ju den att jag började ställa ut Tira Alldeles för tidigt! Vissa hundar tar längre tid på sig att bli färiga i kroppen och Redo för utställning! Jag pratade bland annat med en tjej som föder upp både ES och IRSK där på utställningen och hon sa att det är helt onödigt att ställa ut unga hundar som inte är färdiga ännu, så blir man besviken när dom får VG eller slät exellent och så tänker man att Nee jag ska inte ställa ut henne mer osv osv.. så det har jag lärt mig nu! Efter tiras valpkull har hon blivit mer klar i kroppen och efter det blvit redo för utställnings ringen.. senaste året har hon ju istortset fått 3 CK:n efter varann...  Tira har 2 st CERT och ett CK men eftersom hon har 1 ÖKL så får hon räkna CKt till championatet =) tycker det är enormt bra att vi får göra så! 
 
Nu har jag iaf lärt mig det till Ripas och Vegas framtid.. nu ska dom bli färdiga innan det blir utställning för deras del :) men tror ripas kommer bli klar fortare än tira för hon är så grov.. kan hända att hon ser vuxen ut redan som 2 åring.. det får vi se =))
 
Jo det jag glömde nämna också är att Tiras PÄLS just nu är i bästa kvaliten någonsin.. tror det är tack vare maten Royal Canin.. vi har testat oss fram på olika torrfoder men vi har verkligen hittat rätt nu känns det som.. vi har ju iof varit nöjd med pro plan och appetit men hennnes päls som hon har nu talar om hur bra kroppen mår av rätt sorts mat för just henne :D :D
 
 
detta är numera min favvobild alla kategorier ;) ;) sen har hon blivit godkänd avels tik också på svenska setterklubben! Jag har ansökt redan i mars 2013 men min ansökan har kommit bort eller liknande..så nu först har jag fått meddelat från SSK att allt är grönt ;) så nu är hon avelstik
 
 
 
 
vår lilla skitunge växer också så det knakar! Hon är så vacker tycker jag! Hoppas hon blir min framtida SE UCH;)
 
 
På återhörande! Nu ska jag baka lite inför vår sons 2 årskalas som äger rum imorgon =) tjing
 

2014-06-12
12:56:52

Ripas fick stanna
 
 
Giddes J Ripas är vår nya tjej. Ni får ursäkta att jag inte uppdaterat på ett tag men efter att man sålt valparna måste man liksom bara.. andas ett tag ;))) Men nu är alla sålda och jag är jätte nöjd med placeringarna! Kunde inte fått bättre valpköpare och det menar jag om varenda en av er!! är övertygad om att alla valparna kommer få kanon bra liv!
Lite om Ripas då:
 
Exteriört är hon en kraftig tjej med mkt bra benstomme. Jag gillar hennes front/förbröst som är mkt välutvecklat. Hon är ganska lång i kroppen men inte för lång. Hoppas hon fortsätter utevecklas till en vacker setter :)
 
Mentalt är hon än så länge orädslan själv ungefär.. finns inget som berör henne..hon blir aldrig rädd för något.Hon verkar vara väldigt tuff; och med det menar jag just orädd och frammåt. Av korrigering tar hon åt sig och lyssnar väldigt bra! men blir inte direkt berörd.. Hoppar hon på noel eller biter på han så morrar man åt henne  eller ryter nej eller liknanade så tittar hon bara på en och går iväg.. alltså slutar med det hon gör men visar inte direkt att hon ångrar sig ;)) hehe. Blir spännande att se vad hon blir i framtiden :) hon verkar iaf väldigt stabil och finns inget pip alls i henne och det är skönt. Hundgård, bilbur, varsom helst och inget gnäll.
 
 
 
Sen så var vi ju i Luleå förra helgen och resultatet på Svenska setterklubbens utställning blev 3de bästa tik i jaktklassen med CK. Känns så super kul!
 
kritiken
Vackert femenint huvud. Vacker halslinje, Utmärkt benstomme för storleken. Vällagd skuldra o överarm. Välutvecklat frambröst. Ngt kort bröstben. Utmärkt över och underlinje. Ordinärt kors för rasen. Bra knä och has. Utmärkta tassar. Utmärkt steg från sidan. Utmärkt päls och färg. Välvisad
Domare Vibeke a Lorensen
 
 
ihelg blir det utställning i gällivare så man får hålla alla sina tummar för att tira får sista CK:t som hon behöver för att bli Se uch
 
Det var allt för idag! hejsvejs