Frida & Davids blogg

2014-03-31
14:26:30

Valparna 1 vecka
 
Idag är valparna redan 1 vecka.. dom växer och mår bra och man märker hur mkt mer dom har börjat kräva i matväg av spraka.. hon är hungrig precis hela tiden, vilket man kan förstå.. hon får äta i princip hur ofta hon vill..
 
En veckor bilder på valparna kommer här
 
Hane nr 1.. han blir svart prickig ser man nu, bland annat på nosen och öronen..
 
 
Hane nr 2..
 
 
tik 1.. som ni ser har svarta prickar även här börjat synas..
 
 
tik nr 2...
 
 
tik nr 3 även hon vit med svarta prickar. Alla valpar blir svartvita.
 
 
tik 4..
 
 
tik 5.. "mini Joshi"
 
 
 
ljusa tik 1 och tik 3 är så lik varann så varit tvungen att märka en av dom med rosa nagellack på rumpan.. det som i övrigt skiljer de åt är att tik 3 är aningen större..
 
 
 
 
mamma-mys...P.S spraka är inte så sur som hon ser ut..
 
 
vuxit ganska så mkt på en vecka :)
 
 
 

2014-03-26
12:30:00

Valparna är här!!
 
Äntligen är dom ute!! I dygn 61 kom dom som en raket (kändes det som)! Sprakas temp har pendlat upp och ner ca 4 dagar innan valparna kom.. i fredags var den nere i 36.9 (hennes normal temp är 38.2) och då på fredan tänkte vi JA nu blire valpar snart.. men icke... på lördagen var tempen NORMAL hela dagen.. och jag tänkte, alltså när ska dom komma?! men sedan kom måndagen och sprakas temp sjönk till låga 36.4 och då förstod vi att nu är det absolut inom det närmsta dygnet som valparna kommer ut. Hon gjorde en till höjning till 38.2 men sedan fort ner till 36.4 igen för att sedan stiga enormt fort.. spraka började kl 16.00 att vandra och vanka.. pipa, gnälla, flåsa, bädda... 17.30 gick vattnet och David för henne till valplådan.. och hon krystar lite och första valpen är ute:) en hanhund.. jag hjälpte första valpen ut lite på traven men nu i efterhand tror jag inte det behövdes egentligen.. sen kom valparna som på löpande band kl 19.25, 20,37, 20.50, 20.58, 21.29, 22.22, och 22.58.. så valpningen höll på ca 5 timmar.. det är då inget att klaga på :) hon verkade inte ens tycka de gjorde speciellt ont!
 
Det blev 7 valpar 5 tikar och 2 hanar. Egentligen 8 st men sista hanen var tyvärr död när den kom ut. Inte mycket att göra åt fast det var tråkigt såklart. Men 7 st valpar ligger i lådan och är jätte pigga och dom äter och blir ompysslade av spraka hela tiden:)
 
Hane nr 1 helvit men är lur på att det blir lite svarta inslag, eller bruna ?? återstår att se..
 
Hane 2 som har piratögon på bägge sidor
 
 
tik 1 .. helvit ännu
 
 
 tik 2.. stor svart fläck på ena sidan och på ögat som inte syns i bild så har hon svart eyeliner som ett ripöga, jätte fint :)
 
 
 
tik 3 också denna vit men lur på att det blir svarta inslag..
 

Tik 4 med svarta öron, svarta ögon, och svart prick mitt på huvudet :) även en svart prick på ryggslutet..
 

tik 5.. svart på ena sidan och örat.. tror denna blir kopia av sin pappa JOSHI som är svart på ena sidan och ljus på andra! hon har också en prick på ryggslutet som tik nr 4 har..
 
 
Här ser man dom 2 tikarnas prickar på ryggslutet.. gullrumpor..
 
 
våra efterlängtade älsklingar <3
 

Här syns "ripögat" på tik nr 2 tydligt.. jätte snyggt, som en liten fjällripa :)
 
fina mamma spraka ser "lite" trött ut dagen efter valpningen ;)
 
Det var alla bilder för denna gång :) men jag lovar att uppdatera ofta!
tjingeling
 
 
 
 
 

2014-03-19
12:54:53

dygn 57
 
..vilket betyder att jag imorgon ska börja tempa spraka och se om tempen sjunker.. alldeles för spännande faktiskt :) hade varit skönt om dom kommer ihelg men förmodligen kommer dom väl på tisdag nästa vecka eller nåt sånt.. är fullt ös inne i magen dom är inte still mkt dom där små rackarna =)
 
 
 
äta bör
man....
 
 
 
tira och spraka har morgonmys med lillhusse

2014-03-17
11:50:42

Spraka ca 1.5 veckor kvar...
 
Snart kommer valparna.. spraka är rund om magen..
 
 
väldigt bred över ryggen..
 
 
 
 
Nu är det inte länge kvar, och spraka tycker nog att magen är ganska tung. Ska bli skönt för henne när valparna kommer.. Tror det blir en lagom kull, kanske 7 st?? vi får väl se!
Mer bilder kommer snart igen.
 
tjingeling