Frida & Davids blogg

2014-09-15
12:50:18

1 SKL!
 
Tira vann sekrarklassen på pointerklubbens prov i pirtuvuopio! super kul :)
Är speciellt glad över det eftersom tira vid provtillfället var enormt skendräktig.. Mat i juvrerna och dagen innan provet hade hon även "valpat" och gått omkring och burit på noels mjukisdjur.. hmm..  ändå lyckas hon spika fågel och vara kanonlydig i arbetet =) så stolt över henne! det är jobbigt att vara tik ibland!! Alla som har skendräktiga tikar Vet att dom BLIR förändrade av det.. men nu verkar det vara påväg förbi iallafall.. skönt för hennes skull! Tira har också varit med david och jaktguidat som dom brukar göra varje år. Gubbarna som dom var och gudiade var jätte nöjda och hade fått fälla många ripor över tira och kalla (som david också hade med sig).
 
jag startade ju vega också i pirtivuopio i UKL.. hade lite otur kan man säga.. första släpp gick jätte bra.. andra släpp så ser vi en ren så 50 meter från oss just när vi ska släppa på hundarna.. Jag kände direkt paniken börja komma eftersom hon ALDRIG sett ren tidigare och det var HENNES tur att gå på släpp.. kändes inte stabilt.. Vega springer först förbi renen men då sätter renen av och börja springa, och vega får SYN på renen och av nyfikenhet springer hon efter.. domaren sa omgående att jag skulle koppla hunden för är ju noll tolerans på nyfikenhet av ren.. vilket jag absolut förstår! synd bara att renen skulle stå just framför oss i vegas släpp.. men är glad iaf att hon vek av efter ca 50 meter.. så att hon inte började driva den hur långt som helst, för då kanske hon hade fått "mer-smak" och det hade inte varit kul.. nå iaf nya tag som gäller, ska tävla nu ihelg i pirtti igen när ÖNFK har huvudprov.. Innan det ska vi åka helikopter upp på ett fågelrikt ställe och mängdträna fågelsituationer med vega innan tävlingen =) hon är ju bara ett år men är ju så kul med UKL.
 
Ripas växer också och hon är en jätte stor tjej nu faktiskt.. kraftigare än både tira och vega så hon blir nog inte för liten iaf ;) ...... När man släpper henne på fjället ( dom få gånger vi nu gör det ) så springer hon som en kanonkula.. 200 meters slag ungefär.. otroligt eftersom hon bara är 6 månader.. var ska det sluta?? nåja vi ska nog inte öppna Ännu mer portar för henne eftersom jaktlusten INTE lär vara något problem att få fram om man säger så ;).. hmm.. blir nog mkt dressyrträning för david med den tjejen.. hon är som en ångvält.. springer in i saker, river ner grejer, hoppar, studsar,..är uppe på fönsterbrädan ibland!? ja jag vet inte vad man ska säga.. hon har enormt mkt motor.. och jag hoppas hon kommer kunna använda all denna enrgi hon har till nåt positivt när hon blir stor :) hon har ENORMT med vilja att jobba.. så mkt så det ibland slår över lite i hennes lilla huvud :) hon är iaf en jätte glad och positiv tjej och älskar att göra saker.. men vi har helt enkelt blivit bortskämda när vi ser tillbaka på hur tira var som valp.. världens lugnaste valp..gjorde inte mkt väsen av sig och sov sig igemom dagarna.. men när man släppte lös henne var det alltid 100%.. ripas är också hundra procent.. men även innomhus ;) hehe.. men vi har börjat sätta lite mer regler för henne inomhus.. nu är hon faktiskt 6 månader så känns som att man kan ha liite mer krav att inne är man lugn.. och hon är så super duktig i både hundgård och bur och allting accepterar hon så det känns bra =) men en krävande valp det är hon! så det sätter ju krav på oss också att ge henne det hon behöver.. :) tur att hon hamnat hos david som är lite jaktgalen minst sagt , hon kommer få enormt många jaktdagar i sitt liv :))
 
jag lovar att ta med kameran på vår hellikopter resa på torsdag! så ska ni få fin fina bilder här på bloggen på fredag!!
 
på återhörande!!
 
 
 
 
Kommentar:
#1: Maja

Alltid lika roligt och läsa om det du skriver:) Stort Grattis till er och SEUCH Mahjorts Tiras 1 SKL i Pirtti.
Grattis även till duktiga Vera:)
Förstår att det är fullt upp med "valpen" Ripas men vad gör det när hon är så fin....

2014-10-02 @ 17:13:50
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: