Frida & Davids blogg

2015-04-30
12:59:10

Valparna är här
 
Äntligen är dom efterlängtade Tira/Flax valparna här, och Tiras sista kull. Det blev 7 st underbaringar 5 av dom är hanar och 2 är tikar.
 
 
 
 
 
Hane 1 nedan, som har en svart prick på ryggen
 
 
Hane 2 nedan (som jag valt att sätta en rosa prick på så att man ska se skillnad på 3 av killarna som är helvita.)
 
Hane 3 Nedan som fått en beige prick på ryggen av mig, även han är helvit ännu.
 
 
hane 4 helvit
 
 
hane 5 som sticker ut för han har svart på ena örat.
 
 
tik 1 som är vit förrutom svart prick på örat.
 
 
Tik nr 2 nedan, som man tydligt ser kommer få bruna tecken i ansiktet
 
 
 
 
 
 
 

2015-04-13
11:05:14

Vinnare laplands cup
 
 
Går ju nästan inte att förstå att våran lilla Ripas vunnit Lapland cup ihelgen! var så otrooligt många duktiga unghundar med! Ripas är en otrolig viltfinnare, hon hade 4 fågelarbeten på laplans cup. Hon fick 1 UKL HP!
 
Och på Lördagens UKL i abisko så gick det bra för BÅDE Ripas och SARVAS "Arwen" som är Ripas kullsyster och ägs av Jim Lindqvist! Båda systrarna fick 1 UKL!! Vi är så glad över detta och jim är så duktig med arwen, ute och tränar med henne hur mycket som helst! Bra jobbat!!
 
 
Många valpar från kullen verkar ha gemensamt att dom har MYCKET (!!) jaktlust och MYCKET motor och ett otroligt stort aktiverings behov (JAKT behov) Jag vet inte om Ripas hade gått att ha och göra med ifall hon inte hade fått jaga / träna så mycket som hon gör ;) hon har sån enomt motor och energi! rent ut sagt lite galen.Men det visste vi att vi skulle få :) Både Spraka och Joshi har enormt hög jaktlust så var precis detta vi förväntat oss. Kan man hantera all denna motor och jaktlust tror jag dessa undomar kan bli riktigt bra :)  Och eftersom Ripas får utlopp för allt hon behöver hos oss så är hon världens enklaste, accepterar alla lägen. En riktigt fin tjej!

2015-04-11
11:31:18

vecka 6
 
 
 
vecka 6 nu och magen växer..

2015-04-07
12:24:04

Tira dräktig!
 
Förra veckan gjorde vi ultraljud på Tira hos Lena på kiruna veterinärpraktik och vi såg ett gäng valpar :) känns riktigt skönt och vi såg även hjärtslagen och allt såg bra ut. Hoppas allt går bra hela vägen nu tills dom föds, förmodligen kommer dom sista dagarna i april. Tira har blivit väldigt bred redan så får se om hon kommer rulla fram sista veckan om det fortsätter i dethär tempot.
 
 
i övrigt mår hon bra! Vecka 3 av dräktigheten åt hon väldigt dåligt och vissa dagar inget alls.. hon spydde även 3-4 gånger den veckan och var ganska låg.. Men nu är matlusten tillbaka och hon äter med bra aptit och hon är jätte pigg =) Nu är hon mellan vecka 5 och 6. Svårt att veta vilken dag parningen tog men var nog sista parningen som var helt rätt dag för Flax och hon satt fast bara nån minut efter att vi kom dit så känns som att det var den dagen som var helt rätt.. dygn 16 var det.
 
Ripas har varit ute ihelg och tränat och haft flera fina fågelarbeten som även kommit med på film, några av dom filmerna kommer ut på bloggen om några dagar.
 
hejsvejs