Frida & Davids blogg

2015-02-27
11:25:15

parning
 
 
Tira och flax är nu parade i dygn 11 och 14 på tiras löp. Så vi får hålla alla tummar att detta ska resultera i valpar! nu kan man inget mer göra än att bara vänta, och låta tira vila, och äta :)
 
Den här kullen skulle betyda så himla mycket för oss!! Tira är också väldigt bebis sugen denna gång, hon har bara legat vid dörren och väntat på flax varje dag, och grinat när han åkt hem.
 
Nu ska jag börja uppdatera lite oftare här i bloggen också! Uppdatera om hur det går för tira och hur det går för vår ripas som nu är 11 månader och en riktigt lovande unghund. Är så glad att vi har henne!
 
Tira blev 2014 utsedd till årets engelsksetter tik av svenska setterklubben! (årets engelsk setter i motsatt kön) känner oss så glada över det :) och att hennes syster spraka blev årets engelsks etter 2013 är ju helt fantastiskt! Tira behöver nu ett CERT på jaktprov under fällningstid för att hon ska få sitt SJCH. Så nu till hösten (efter att vi sålt valparna som det förhoppningsvis blir!!) så börjar uppträningen av tira igen för att kunna tävla till hösten. Men först ska hon vara dräktig och få valpar och pyssla med dom i 8 veckor :)
 
På återhörande! ska försöka fota fina bilder på ripas under helgen och lägga upp :)