Frida & Davids blogg

2015-03-30
12:20:52

2 stycken 1 UKL på ripas!!!
 
Ripas hade återigen en fantastisk helg!! hon fick 1 UKL både på Lördagen och Söndagen under helgens jaktprov i Ritsem. Det var väldigt svåra fåglar hela helgen och på Lördagen lyckades endast 2 hundar klara av fågeln, det var Ripas och ödebygdens kick and fight "Kickan" hon fick 2 ÖKL och ripas då 1 ukl! på söndagen var fåglarna lika hopplösa och skygga och var även hård vind och tungt före. Ripas hade trots detta 2 st fågelarbeten!! helt lugn i flog och skott. En till hund lyckades med dom svåra förhållandena spika fågel och det var Myrhedens M Macho. Så sammanlagt 4 premier under hela helgen, och 2 av dom premierna tog Ripas ;) man får vara riktigt stolt över vår pärla!!
 
 
kickan och ripas som fick premier under lördagen. domare Peter göransson
 

2015-03-24
13:07:49

2 UKL och 1 UKL HP
 
Ripas och david hade en fantastisk helg i Arjeplogsfjällen ihelg ihelg! På Lördagens prov fick Ripas till fågelarbete utan res och fick 2 ukl. På söndagen fick ripas 3 (!!) fågelarbeten och hon var helt lugn i flog alla gånger. Så duktigt av henne! det var tydligen väldigt svåra fåglar som mest flög framför hundarna. Därför blir man extra nöjd att ripas som inte ens då hunnit fylla 1 år lyckas. Och sedan att Ripas är från egen uppfödning känns ju så kul. Vi gjorde ett bra val att para med Joshi som är en kanon hund. Han ligger högst upp i Norges viltfinnar index. Han är en stjärna!!
 
IDAG fyller J kullen däremot 1 år. Ser verkligen fram emot denna kulls framtid.
Nästa helg åker vi till Ritsem med Ripas och jag kommer att följa med för är så nyfken att få se Giddes J Sarvas som är Ripas kullsyster som också ska starta i UKL. Ser fram emot att få se henne live!!
 
Tira vet vi ännu inte om hon är dräktig.. hon har ju tecken på det eftersom hon åt väldigt bra första 2 veckorna men när vecka 3 kom så har hon spytt 2 ggr och ätit väldigt dåligt, och långsamt.. får se om hon börjar äta bättre snart förhoppningsvis. Vi ska göra ultraljud 1 april så man får hålla alla tummar att det finns valpar där. Nu i söndags var det 3 veckor sedan sista parningen. Vågar inget hoppas eller tro innan ultraljudet är gjort!
 
På återhörande!!
 
 

2015-03-04
12:47:10

Ripas 11 månader
 
 
sista bilden är tagen från davids facebook =) ripas älskar att apportera och hämta in skjuten fågel! Roligt att hon har det så naturligt :)