Frida & Davids blogg

2015-05-30
12:33:21

Ripas
 
Ripas har utvecklats till det bättre efter löpet :)
 
 
 
 
 

2015-05-28
21:06:00

stå bilder 4 veckor
det är suuper svårt att fota stå bilder på valpar som bara är 4 veckor..och är david fotograf så försvåras det om möjligt ännu mer ;) sa att jag i framtiden får klona mig, både ställa upp valpar och fota.. heheh..
nä det blev helt okej iallafall men blir lättare sen när man kan börja locka bebisarna med nån godbit framför och få dom att stå bättre.. dom är så pytte småå ännu:)
 
 
Pessi nedan
 
tik 2 nedan, som Mattias och Emilia ska ha..Java kanske?! vet inte vad hon ska heta ännu:) hon ville heelst inte stå fint idag..hon var ju så trött;) vi får göra nytt försök imån. Söt som bara den är hon
 
 
hane nr 1 nedan, pricken
 
hane 2, brunvit, verkar vara väldigt framåt
 
hane 3 nedan, börjar få mer svarta prickar på benen :)
 
hane 4 nedan
 
hane 5
 
 
 
 
måste bara lägga ut en bild på finaste Ripas också<33
 
 
 
 
 

2015-05-27
12:55:17

valpar över lådan..
 
Då har första valpen kommit ut från lådan, hane 4.. hane 3 var inte långt efter han heller..Så nu dröjer det inte länge innan vi öppnar upp lådan så de får gå fritt i hagen.. men känns som att man helst hade vela dra på det nåågra dagar till ;)
 
 
 
 
 

2015-05-23
20:50:20

nya bilder
 
får väl se ifall jag får ångra det jag skriver nu vid senare tillfälle ;)) men upplever dessa valpar som riktigt lugna?! dom är ju nu inte så gamla ännu och inte kommit i nån riktig bus ålder men det är inte mkt man hör från dom, när dom leker så busar dom en stund lite tyst och sen somnar dom igen.. men det kan bero på att tira ligger med dom i lådan hela tiden.. dom har kanske inte nåt behov va att leva om eller så eftersom dom är försedd med mat och värme dygnet runt.. får väl se ifall det blir liv i luckan här om några veckor. Sen är det också så enkelt när tira är så bra på att städa i lådan själv.. valparna är rena för det mesta och finns inget bajs nånstans.. tira är en super mamma :) får väl se hur pass lugna och rena dom är när dom är 7 veckor gamla ;))))) hehhe
 
 
tik 1. hon har fått pigment runt ena ögat nästan helt..
 
 
 
tik nr 2 nedan
 
 
tik 2 och tik 1 nedan.. sötistjejerna
 
hane 1 , pricken
 
lilla go-pricken lutar mot syrran..
 
hane 2, brun/vit..man ser att han också sakta men säkert börjar få pigment runt ögon..
 
hane 3 nedan
 
hane 4 nedan, han har jätte mkt pigment runt ögonen redan
 
 
hane nr 5
 
 
 
hane 4 och tik 1
 
 
 
 
 
 

2015-05-21
12:43:00

mat
 
valparna tycker det är såå gott med mat.. men mamma tira har mkt tvättjobb efter varje måltid då deras bordsskick inte är de bästa ;)
 
 
 
 
 
 

2015-05-19
12:55:00

Valparna börjar bli stora!
 
Valparna är så stora så fick nästan en chock när jag kom hem på söndag kväll ;) från att bara ligga där i lådan till att typ gå!? på fyra dagar!! fattade inget :) men nu har dom fått börja äta vanligt uppblöt valpfoder och dom älskar det verkligen. Vissa mer matvrak än andra. Man ser också att dom fått hörsel, dom liksom höjer öronen när man kommer nära dom och vinglar runt och försöker lokalisera ljudet.. så söta.
 
tik 1 nedan
 
tik 2 nedan
denna dam lyckas alltid sova när man ska fota ;) en cool tjej <3
 
hane 1 nedan pricken..
får man ens vara såhär söt månne?
 
hane 2 nedan, (han har en brun fläck på örat så han är den enda av killarna som blir brunvit:)
 
 
hane 3 nedan
mysigt på lillhusses mage.. 2an och 3an är än så länge otroligt lika varann
 
4an nedan
fick ingen bättre bild på 4an denna fotning.. men kan skriva att han är den som har väldigt mkt prickar under sin vita päls och börjar även få svarta prickar på benen.. han är också störst av hanarna även om det inte är mkt det skiljer i storlek på dom ..
 
hane 5 nedan
zzZzz...
 
 
 

2015-05-12
12:25:09

öppnat ögonen
 
Valparna har öppnat ögonen, vissa har öppnat helt och vissa kisar fortfarande lite. Imorgon eftermiddag åker jag till lycksele, ska vara med på både VBFKs utställning och Vorsteh klubbens utställning och göra elevtjänstgöringen till ringsek.utbildningen. Sen på Lördag och Söndags gör jag 2 aspiranttjänstgöringar, en på SNFK;s utställning och en på svenska kennelklubbens.. Blir verkligen en intensiv helg, lär vara trött i bollen på söndag kväll..
 
Här kommer bilder på valpisarna, ska blir spännande att se dom sen igen på Söndag kväll, dom lär nog ha vuxit mkt under dom dagarna.
 
Tik 1 nedan
 
 
tik 2 nedan..
 
hane 1 nedan (pricken)
 
hane 2 nedan
 
 
hane 3 nedan
 
hane 4 nedan
 
 
 
 
hane 5 nedan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2015-05-08
11:31:00

valparna 9 dagar
 
Valparna växer så det knakar! man ser att dom gått upp mycket i vikt (även om jag denna gång inte vägt dom). Dom kommer nog öppna ögonen under helgen och det ska bli så kul. Blir full rulle i lådan när tira kommer tillbaka efter att ha varit ute eller uppe och ätit eller liknande. Så dom börjar bli mer medvetna om vad som sker fast dom ännu inte ser nåt :) alla blir tokiga och söker varitt matställe. Hur gulligt som helst. Vi ska behålla en tik och det blir inte ett lätt val båda tikarna ser så fina ut. Men eftersom min favorit färg är blue belton så blir det mest troligt svartvita tiken även om den bruna också är såå fin.. får se hur dom ser ut när dom blir lite äldre först så :)
 
tik nr 1 nedan
 
tik 2 nedan
 
 
hane nr 1 nedan "pricken"
 
 
hane 2 och hane 5. hane 5 ligger över 2an :)
 
 
hane 3 nedan
 
hane nr 4 nedan
 
än så länge är det bara 3an som är helvit ännu, alla anda hannar kommer få svarta inslag.
 
 
 
mer bilder kommer när ögonen är öppna :)
 
 
 
 

2015-05-04
12:13:15

Valparna 5 dagar
 
Är så skönt när alla valparna överlevt dom här första kritiska dagarna, läget har inte varit tufft för nån av dom, alla har varit pigga sen dag 1. Får hoppas det fortsätter så :) Tira är jätte duktig, ligger hela tiden i lådan, inte många gånger hon lämnar dom per dag.. hon är väldigt hungrig så känns som att man matar henne hela tiden. Men all näring går ju till valparna så det är klart hon är hungrig :)
 
nedan en bild på tik 1, hon blir svart/vit
 
 
nedan en bild på tik 2, hon blir brunvit, så himla sööt
 
 
nedan en bild på hane 1 med pricken på ryggen
 
 
hane 2 nedan, inte en blekaste aning om vad denna får för färg. helvit fortfarande..
 
 
hane 3 nedan, samma med han fortfarande helvit..
 
 
hane 4 nedan, han har fått en svart prick på ena örat så han blir svartvit.. blir spännande att se ifall dom svarvita senare blir tricolorer..
 
 
hane nr 5 han har ett svart öra så svartvit även denna gosse..