Frida & Davids blogg

2011-11-23
17:58:09

utställnings debut!


Det gick bra för både Tira och Taro på ÖNFKs utställning ihelg :) Taro lillgossen tog hem BEST IN SHOW och vann hela valpklassen :) trodde nästan inte det var sant först så var tvungen att fråga domaren när jag fått rosetten: alltså vem vann med andra ord?? då sa hon "Du!" hahah! hon trodde kanske jag var lite trög:) men men han var han såå duktig i ringen och travade som en riktig prins, så han förtjänade det :) men vorsteh valpen som kom 2a var super duktig i ringen han med så trodde nästan det ekipaget skulle knipa platsen!

Taros kritik blev:

"6 månader. Mycket lovande trevlig valp. Maskulint välskuret huvud. Välansatt hals, bra rygg, utmärkt fram och bakbensvinkel. Välkroppad. utmärkt benstomme och tassar. Rör sig med ett härligt steg!"

BIR HP BIS 1


Domare: Lena NordinMycket nöjd är bara förnamnet =)


Tira gick det också bra för! Men liite ganska jätte ledsen blev jag när hon höll inne med CK fast domaren sa att det är en CK hund som hon verkligen ville ge CK till.. problemet var att hon inte fick ut stegen ordentligt..så när hon sa att hon ville ge CK men inte kunde så blev jag SÅÅÅ besviken i typ 4 minuter men sen gick det över.. hon fick ju ändå exellent och jag vet ju hur snygg hon är så cert plockar hon väll till sommaren då ;) om inte Giddes H Kalla är med och konkurerar med henne i jaktklass men vi får väl råka låsa in Kalla och kicki innan nästa utställning om vi båda går i jaktklass =) hehehe.. Tira fick iaf exellent och blev andra bästa tik i jaktklass. kalla slog henne och blev senare Bäst i ras med CERT och även BIS 2 :)


Tiras kritik:
"19 månader. Utmärkt helhet. Bra storlek och proportioner. Femenint välskuret huvud Bra hals och Rygg något fallande kors mkt bra vinkel fram och bakställ. Bra kropp. mkt benstomme och tassar. Bra pälskvalite som för dagen är något urfälld. Rör sig med något spända bakbensrörelser. Trevligt temperament!"

Exellent
Domare: lena nordinjaaja man kan inte vara annat än nöjd :) Så tråkigt att det är så svårt att fota på stallet. blir inga bra bilder. några enstaka blev det:


finisen visar upp sig..domaren sa: Låt han nu stå fritt, han är en valp du behöver inte ställa upp han så mkt... OKI sa jag snällt.. vi som hade övat så fint :)<3


2011-11-03
10:25:27

Tira


Tira har varit och jagat! och dethär blev resultatet! Är så jäkla roligt att fälla fågel på situationer som verkligen fungerar! På fina ordentliga fågeltagningar! är verkligen helt underbart!! Tira är jätte duktig på att hitta fågel, stå, och resa dom som baara den! Sen är det dom är eftergångarna som kanske är några meter ;)) hehe..är verkligen något vi ska träna på med henne inför ökl starten.. hon går inte hejdlöst efter men hon tar som några meter ;)) kanske även beror på hennes resning som är så otroligt djärv och hård så att stanna upp just när fågeln flyger verkar vara en omöjlighet!! fast det är det ju inte :) så öva öva... hon har även apporterat nyfälld ripa :) vi har tränat med henne att Inte knall och fall apportera och även om hon är såå suugen så respekterade hon det :) Hade så gärna velat lägga ut en film på ett fågelarbete med henne men just i dom situationerna så är man själv så upp i varv så man hinner inte tänka på det + att det varit lite snårigt och svåra ställen att filma på.. men det kommer!! Har iaf en film på när hon apporterar som jag lägger ut. Märk väl hur glad hon ser ut när hon hämtar fågeln :)