Frida & Davids blogg

2011-09-29
12:20:55

Tira apporterar ripa..

2011-09-26
12:38:17

LYCKAD helg

Nöjd är bara förnamnet för vad vi är med denna helg!! Tira & Stella har varit på skogsjakt och dom har visat oss till otroligt mycket tjäder och även några ripor! Tira är så gott som helt bra i tassen.. det var som att se en ny hund!! Hon var verkligen bättre än någonsin :) hon inledde jakthelgen på Lördagen men att ta stånd på ripa, resa villigt och sedan apportera fågeln! perfekt start på helgen! sen blev det bara bättre och bättre.. På Söndagen var det skogsjakt som gällde och hon har tagit många många stånd på dom så svåra och skygga tjädrarna.. avancerat fram i etapper och varit så duktig och försiktig..hon har även varit mycket precis i sin resning och rest exakt på fågeln.. eftergångarna varierar ibland är det ingen eftergång alls och ibland är det som några meter ;)) liite mer dressyr på denna tjej så blir det nog perfekt! En bra lugn i flog träning fick vi när Tira gick fot när stella stod för ripa.. vi gick upp, reste med stella, fågeln gick och tira satte sig ner i fot... såna övningar ska vi nog köra mer! För hitta fågel & resa fågel - det kan hon!På Söndag hann vi inte ens släppa på hundarna så ser vi 2 tjädrar som lättar framför oss..När vi släppte på hundarna dröjde det inte länge innan dom tog stånd. På bilden nedan ser vi tira står och stella sekunderar.

detta stånd resulterade i en tjäderhöna..
Påväg hem så tar tira stånd igen.. vi går upp och det lättar en jääätte stor gammal tjäder tupp som knappt orkade lätta, så stor var den =) var häftigt att se.. Tira har inte haft såhär mkt fågelkontakt sedan i våras! känns så skönt att hon är på G igen!!
Hur har det gått för valpen då?!

Valpen Taro har verkligen varit super duktig ihelg!! han har varit med båda dagarna och varit lös mestadels men även då och då tränat att gå koppel.. när han är lös så har han riktigt bra fart trots sin låga ålder =)) han bara flyger fram! vad han söker - har han ju förstås ingen aning om ännu men nått äre iaf säger han ;) jag tror, eller VET att hans fågelintresse ökat denna helg eftersom han själv också haft fågelkontakt! 2 gånger har han stött upp ripa och det har verkligen lyst i ögonen på han! lilla valpen <3 allt är verkligen på lek för han än så länge! men snart är han också stor och jag tror det är viktigt att få vara på jakt för en valp och få mycket skogs vana och även se mycket fågel och höra skott. Då tänds nog jaktlusten mkt snabbare.


passitivitetsträning är viktig när man är liten...och viktig inför framtiden..


och det dröjde ju inte många minuter innan han sov...älsklingarna<3 taros täcke är lite för stort ännu men bra att man har nåt att växa i ;)

denna helg har verkligen varit helt underbar! och trötta hundar hade vi på kvällen i stugan..

2011-09-20
11:58:35

längtar

Känns lite tungt att det inte blir någon fjällpokalen för oss i höst :( Tiras sår har Precis läkt och pågrund av vila så har vi ju inte kunnat träna så mycket som vi velat med henne och påsåvis är det ingen ide att åka dit..hon är även bara nån dag bort från att börja löpa.. är så ledsamt att vi inte kunnat delta på dom jakprov vi velat pågrund av skadan...men vi får tänka positivt och är ju skönt att det bara är ett sår som faktiskt är övergående och att hon är en såpass ung hund så tävla hinner vi göra =) nu börjar uppträningen av henne igen så att vi kan starta på jaktprov i slutet av oktober.. och till våren blir det ÖKL =) hon är SÅ duktig Tira som haft tratt på sig i snart 2 veckor utan att gnälla men nu man märker på henne att hon verkligen vill ut och jaga igen... ihelg börjar träningen igen och det ska bli SÅ kul.. blir att mjukstarta så att vi ser att såret håller och att hon får träna upp sig sakta men säkert =)) tror hon längtar om möjligt ännu mer än oss ;) Gammle Stella ska också med, bra att ha en rutinerad duktig hund när vi ska gå på dom svåra tjädrarna =)


Ihelg har David varit med Anders & Kicki & jagat och Taro har varit med. Bra träning för han att höra skott och dessutom fått jaga en skadeskjuten ripa.. ännu länge tills jaktlusten ökar men är ju en bra början att få vara med iaf. Både ripa och tjäder har dom fällt så taro har fått nosa på alla sorters fåglar och han var supernöjd om än vääldigt trött efter dagen =)

2011-09-15
09:40:12

försöker..

..att få till bra bilder på älskade lilla gossen men är inte så lätt när allt går i 120 hela tiden =) Igår var vi på andra Valpträffen som jag och Taro är ledare för.. roligt och spännande tycker han..Igår var det även KM i lydnad på klubben så efter valpträffen stannade vi kvar och kollade på lite folk och andra hundar.. det var jäätte roligt tyckte han...
syrran är lite lydigare än mej säger matte och husse..att jag har en rosa filt i min bur kan ni väl bortse ifrån..
2011-09-09
12:46:59

tira myser.... med min systerson carl :)


Ihelg blir det Vila för Tira eftersom David avbröt hennes jaktprov ihelg pga rejält sår under sporren ovanför tassen som inte fått läka ifred... man är för ivrig att gå ut och träna så den bara går upp och går upp :( så nu har vi haft tratt på henne en hel vecka och den är så gott som läkt :) sen kan vi återgå till det normala igen!! hon är verkligen inte van vid att vara totalt oaktiverad i en hel vecka men hon tar det med ro, precis som allt annat :) Men nu längtar vi verkligen upp till fjället allihopa!
Mysigt att tvätta magen efter promenaden tycker Taro...

Vi tränar på med Taro korta små roliga dressyrpass varje dag :) sitt på pipa börjar han bli en riktig hejjare på! även om det bara är på valpnivå.. :) super roligt tycker han det är att träna! På måndag börjar Valpträffarna på Kiruna brukshundsklubb som jag och Taro ska vara ledare för.. roligt och bra träning! Valpkursen hos BeHass börjar även den vid månadsskiftet så nu är det full rulle :)