Frida & Davids blogg

2012-08-16
12:34:00

inventering och träning
 
Nu har vi varit på inventering i pirtti fjälllen.. sämre med fågel än förra året.. hundarna har fått träna med blandade resultat.. Våran TIRA är verkligen i sitt ESSE efter valparna..hon går som en galning.. 110 % hela tiden =) hon har underbart sök! vi har fått många fågelarbeten med henne även om det varit super varmt och svårt att känna vittring så har hon hittat mkt fågel och tagit stånd och vi har fått träna fågelarbeten..hon har varit super duktig men något het/djärv vilket betyder att hon gått efter lite för mycket.. i vintras när hon jagade satte hon sig omgående när fågeln lättade men så är det inte i höst.. vi får hoppas hon blir lite lydigare till jaktproven ;)
 
taro gubben har också trots sin låga ålder hittat jätte mycket fågel fast det varit varmt.. han är duktig viltfinnare.. såklalrt ännu lite mer stötar än tira men han är jätte duktig.. blir mer och mer försiktig.. men han reser ändå järvt och är relativt lydig i fågel.. INTE alla dagar bör tilläggas ;) men såhär är det väl i början av säsongen när dom inte jagat på en hel sommar.. super heta och jaktlust som kokar över då kan de bli en och annan tok eftergång för lilleman =) men david börjar bli mer och mer nöjd över taro och det är kul.. både jag och david älskar ju engelska settrar med lite go i.. vi vill att dom ska vara tuffa och djärva och resa fågel friskt och frimodigt.. 
nu gäller det att träna mycket lugn i flog träning för både tira och taro.. verkligen prio 1!
 
 
 
taro apport efteer fågelarbete:)
 
 
 
 
paus:)
 
 
taro i stånd. första situationen denna höst.
 
 
tira i stånd. höstens första situation för tira. kolla vad snyggt och lågt hon står =)
 
 

2012-08-07
09:52:08

valparna
 
Har fått bilder från Tempo i Norge:
 
 
Och även på Dizel i skåne:
 
 
 
 

Stiliga killar bägge 2.. Ihelg ska david och Tira och Taro på ripinventering.. har tydligen inte varit så bra med fågel på dom inventeringar som varit.. trist.. blir kul iaf att få börja släppa hundarna och träna på fågel.. det var länge sen nu dom fick träna fågelarbeten.. senast i april.. och för tira var det så sent som i februari!! men nu ska dom dammas av båda 2 för snart börjar jaktproven.. är inte så mycket prov under hösten, och så ska det ju hinnas jagas också, men några prov blir det såklart :)