Frida & Davids blogg

2012-06-27
20:43:49

Dizel & Nova
 
har fått nya bilder på dizel! kolla vilken fin kille:
 
 
 
 
och idag har jag vart och hälsat på lilla nova :) var så roligt att se henne igen! fick några fina bilder också:
 
 
 
kärt återseende mellan uppfödare och valp<3
 
pussar måste man också hinna med =)
 
 
karin beskrev nova som en tuff tjej och helt orädd , kanon bra! Precis så vi ville/trodde att valparna skulle bli :) och av bilderna att döma är hon också väldigt social och mysig tjej! är verkligen nöjd över alla mina valpar än så länge.. sagt det förr men säger det igen: ser verkligen framemot att se vad dom blir som stora.. ska bli spännande att följa dom.
 
 

2012-06-23
16:33:23

finaste killen Noel GidlundNu har våran efterlängtade son Noel kommit till världen :) jag (frida) anders och kicki var i Gällivare på utställning. Som önfk annordnar varje år. Vi hade med Kalla och Sidney och just när Kalla och kicki var inne i ringen så springer jag på toa och vattnet går.. tur att jag redan var i gällivare =) (där närmaste BB ligger) hursomhelst så ringde vi direkt pappa david som kom dit på en gång och vi åkte på bb..senare på natten föddes noel =) gick fort och smidigt och vi är så lyckliga föräldrar till denna prins. Vilken gåva att få ha dig som son<3


Kalla fick förresten sitt 4:de CERT och hon är ju fullcertad så nu väntar bara 1 ÖKL på jaktprov så är hon utst champ. Taros Kullsyster Finnlidens Coco Chanel blev bästa tik och BIM.. Håkan engebros artic lights king peak blev BIR och senare BIS :)

Denna utställning glömmer vi med säkerhet aldrig ;))

2012-06-16
15:21:46

Brolle & apportträning


Har varit hos Brolle igen och fotat lite uppställningsbilder :) är ju lite partiskt förstås men tycker han är en väldans fin valp!kanske inte de lättaste att få ett litet gossebarn att stå fint men fin är han!


Sen har mamma tira apporttränat som vanligt och hon var kanon duktig idag:

Årets första plurr har dom tagit också! Chilla har åkt till seskarö så hon får bada nästan varje dag.. är chilla som lärt tira att bada men även utan chilla så gick tira i vattnet utan problem, hon tyckte det var superskönt =) vi har ju "sommar" här i kiruna idag, 14 + och sol =) det måste man ta tillvara på ;)


lillebrodern fick sig också ett dopp Ej valfritt dock :)


sen blev han lite seur :)

2012-06-15
09:58:44

I-kullen 11 veckor

Kan inte beskriva hur glaaad vi blir när vi får skickat massa underbara bilder på våra underbara I-kulls barn :) vi saknar dom jätte jätte mycket och Alla ser ut att bara bli snyggare och snyggare för varje vecka som går!

Inleder med bilder på skånepågen Dizel..


Giddes I Dizel & Setterbackens Lotus har funnit varann!Både dizel och lotus verkar veta vad settermys innebär =)
Här ovanför har vi också två gullungar som vet hur man myser =) Mahjorts Barry och Giddes I Brolle jr.. Morbror och Brolle!En sötis bild på brolle som jag snott från majas hemsida.. www.hjort.dinstudio.se =)En busbild på Giddes I Nova :) sötisen ser ut som sin mamma tira som valp!!


Här är fina Giddes Il tempo gigante med sin kompis i norge :) så vackert!Underbara Giddes I Tekla, ser så kraftig ut :)Giddes I Bella har blivit lite smutsig! så söt och glad tjej, svansviftaren nr 1 =)Fortsätt skicka bilder när ni vill! Blir super glad för det =) tack för att ni håller oss uppdaterade om hur det går för våra barn ute i världen :)

2012-06-10
15:13:03

träning i regnet

Tira är som förbytt eftet valpisarna.. hon är hel busig och vild..(alla som känner tira vet att hon annars vanligtvis Inte är vild, snarare filbunke hemma) Utomhus är hon som ett sträck i skogen.. kommer antagligen springa ihjäl sig en vacker dag om de fortsätter såhär =) hehe.. inget fel på farten kan jag då säga.. hon söker superfint i skogen och hennes jaktlust är ju Enorm.. ska bli så otroligt kul till hösten på skogsfågeljakten.. david älskar att vara ute med tira och träna, hon är så härlig tjej på alla sätt <3

Här tränar älsklingsgumman apport.. hon älskar att apportera ute i skogen.. här har vi gömt den så hon fick söka ett tag men vilket Enormt driv tillbaka med appporten Direkt hon hittar den.. inget snack om Vem hon apporterar till =) hon älskar sin husse och gör i stort sett allt för han.. men samtidigt är hon ingen mes och skulle aaldrig visa sig berörd om hon får åtsägning.. never ever.. fast vi vet ju att hon tar åt sig av exempelvis korrigering eftersom hon dom gånger gör om och gör bättre nästa gång.. men Visa utåt att man är berörd.. nej nej..hon går med huvudet högt alltid :) tuff tjej är rätt ord..

Sen har vi lillebror tampen som också tränat idag.. fortsätter med apporten fast bara lite korta små tränignspass.. han har ju inget behov av att ha den färdig ännu eftersom det är UKL till hösten igen.. men är ändå bra att få In den till hösten eftersom det mest blir praktisk jakt förstås och de är ju roligt om apporten sitter då även för han..


han har också sprungit som bara den idag i skogen.. inte samma jaktlust som tira men han är inte ännu helt vaken förstås.. inget som är nån stress alls för han är bara 1 år.. han har jätte fin kontakt i skogen och är lyhörd =) vill göra bra ifrån sig hela tiden..

taro tröött tira vill springa mera :) <3 tiras tissar börjar gå till sig också..! snart är hon hel fit igen :) motionerar varje dag ute i skogen så!2012-06-04
14:29:29

setterbus

fotade lite igår med min mobilkamera när kalla tira & taro lekte.. det var verkligen fullt ös så gräsmattan nästan rök..


är så roligt att valparnas pappa blev utst champion ihelg! Hoppas alla valpar blir lika snygga när dom blir stor :) roligt också att Giddes D:en Wilda blev champion även hon! Läängtar tills det blir utställningstid för Tira och Taro också.. det kommer..  Kalla ska på några utställningar denna sommar, ska bli spännande att se hur det går!


Avslutar med 2 bilder på en underbar kille som jag varit vakt åt för några dagar sedan, Brolle!