Frida & Davids blogg

2011-09-26
12:38:17

LYCKAD helg

Nöjd är bara förnamnet för vad vi är med denna helg!! Tira & Stella har varit på skogsjakt och dom har visat oss till otroligt mycket tjäder och även några ripor! Tira är så gott som helt bra i tassen.. det var som att se en ny hund!! Hon var verkligen bättre än någonsin :) hon inledde jakthelgen på Lördagen men att ta stånd på ripa, resa villigt och sedan apportera fågeln! perfekt start på helgen! sen blev det bara bättre och bättre.. På Söndagen var det skogsjakt som gällde och hon har tagit många många stånd på dom så svåra och skygga tjädrarna.. avancerat fram i etapper och varit så duktig och försiktig..hon har även varit mycket precis i sin resning och rest exakt på fågeln.. eftergångarna varierar ibland är det ingen eftergång alls och ibland är det som några meter ;)) liite mer dressyr på denna tjej så blir det nog perfekt! En bra lugn i flog träning fick vi när Tira gick fot när stella stod för ripa.. vi gick upp, reste med stella, fågeln gick och tira satte sig ner i fot... såna övningar ska vi nog köra mer! För hitta fågel & resa fågel - det kan hon!



På Söndag hann vi inte ens släppa på hundarna så ser vi 2 tjädrar som lättar framför oss..När vi släppte på hundarna dröjde det inte länge innan dom tog stånd. På bilden nedan ser vi tira står och stella sekunderar.





detta stånd resulterade i en tjäderhöna..
Påväg hem så tar tira stånd igen.. vi går upp och det lättar en jääätte stor gammal tjäder tupp som knappt orkade lätta, så stor var den =) var häftigt att se.. Tira har inte haft såhär mkt fågelkontakt sedan i våras! känns så skönt att hon är på G igen!!








Hur har det gått för valpen då?!

Valpen Taro har verkligen varit super duktig ihelg!! han har varit med båda dagarna och varit lös mestadels men även då och då tränat att gå koppel.. när han är lös så har han riktigt bra fart trots sin låga ålder =)) han bara flyger fram! vad han söker - har han ju förstås ingen aning om ännu men nått äre iaf säger han ;) jag tror, eller VET att hans fågelintresse ökat denna helg eftersom han själv också haft fågelkontakt! 2 gånger har han stött upp ripa och det har verkligen lyst i ögonen på han! lilla valpen <3 allt är verkligen på lek för han än så länge! men snart är han också stor och jag tror det är viktigt att få vara på jakt för en valp och få mycket skogs vana och även se mycket fågel och höra skott. Då tänds nog jaktlusten mkt snabbare.


passitivitetsträning är viktig när man är liten...och viktig inför framtiden..


och det dröjde ju inte många minuter innan han sov...



älsklingarna<3 taros täcke är lite för stort ännu men bra att man har nåt att växa i ;)

denna helg har verkligen varit helt underbar! och trötta hundar hade vi på kvällen i stugan..





Kommentar:

Underbara bilder & verkligen kul att läsa att det går så bra med Tira.

Ha det bra!

Johanna & Stefan

2011-09-27 @ 14:25:55
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: